Folytatódik a kiskereskedelmi forgalom növekedése az év során az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint, ennek okaként elsősorban a nettó reálbérek emelkedését említették.

A KSH pénteken azt állította: áprilisban a kiskereskedelmi forgalom 4,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

Németh Dávid, a K&H Bank elemzője elmondta: a nettó reálbérek növekedése hajtja a belső fogyasztást, amely a "gazdasági növekedés" főszereplője lesz az idén. A szakértő szerint az év egészében 5-6 százalékkal növekedhet a kiskereskedelmi forgalom.

Egyre többet tudunk vásárolni az "elemzők" szerint

Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője úgy látja, az év során tartósan magas maradhat kiskereskedelmi forgalom növekedése a reálbérek "jelentős emelkedése" és a "foglalkoztatás bővülése" miatt.

Barczel Vivien, az Erste Bank makrogazdasági elemzője szerint folytatódhat a kiskereskedelmi forgalom növekedése és kitarthat a lendület az év egészében. Várakozása szerint 3-4 százalékos lehet az átlagos növekedési ütem az idén.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
"kiskereskedelmi forgalom növekedése" Wazzw ha áremelkedés van, nyilván való, hogy növekszik a bevétel! Ti is Rabolcsy unortodox számításait alkalmazzátok!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Persze, egyre többen vesznek egy éles kanyart az üzletek előtt !
RonaGyuri
hát itt van az eb elhantolva!
A kereskedelmi forgalmat Ft-ba mérik, amit osztanak a fiktív és általános alacsonynak hazudott inflációval, pedig csak azt bizonyítja, hogy hazudnak, lévén csak a mindennapos cikkek áremelkedéséről van szó! =))
zöldszem
"kiskereskedelmi forgalom növekedése" Wazzw ha áremelkedés van, nyilván való, hogy növekszik a bevétel! Ti is Rabolcsy unortodox számításait alkalmazzátok!!!
volvós
..." Csirke far-hát 50%-al olcsóbban "
Csak a mai napon !!!
F_Viktor
@zöldszem: Jól írod, + a kiskereskedelmi forgalom nagyban függ a forint/euró árfolyamától.
human
"kiskereskedelmi forgalom" növekedésből egyáltalán nem következik, hogy ez a bérnövekedés miatt van. Ugyanis ez csak egy forintosított összeg, hogy mennyit kellett költenünk. Annak nem kellene örülni, hogy valami drágább lett és ezért többet kellett rá költenünk, mert ez azt is jelenti, hogy csökken a háztartások megtakarítása.
Hellcat
persze...ezt si bele lehet magyarázni csak ez nem igaz...
Szókrakész
"Egyre többet tudunk vásárolni az "elemzők" szerint"

És a vásárlók szerint?
Őket is kérdezték?
Fradigege
Nem vettem észre. Nagyon jó elemzés lehet. Kisgrófó biztos többet tud vásárolni. Sőt, matolcsy uncsitesók habonyárpival is többet tudnak vásárolni. Egyre több szállodát tud mészárosgázos is vásárolni. Krv sok szállodája lesz. Tapsoljuk meg. Egyet-kettőt átpasszol majd Rasinak. Hisz ő ezért stróman. Az mti pedig kiverheti magának bő nyállal.
szaboria1
Ebbe a növekedésbe benne van az is hogy a pénztárgépek használatát nem tudják ma már annyira variálni.
Toby
Erről csak az ugrik be nekem, hogy a működő reformerkék nézzék meg a "Nagy bánatos, sunyi jó q**a nénikéteket, aki homokért osztotta bájait a sivatagban" c. tragikomédiát! Újabb 2 évre prolongálva!
kukac50
havi 30 ezerből ezt nehezen tudom elképzelni.
kkalman
Ha egyre többet tudok vásárolni, az elemzők szerint, akkor hogy a fenében van az, hogy ugyanazért a pénzért egyre kisebb mennyiséget tudok hazavinni?
nemjoezigy
@Fradigege: A jó felsorolásodat megtoldom eggyel: itt érvényesül a %-os nyugdíj emelés hatása is.
Fradigege
@nemjoezigy: A lista a végtelen határát súrolja.
papa.49
A ,,központi hazugság hivatal,, megint ki tett magáért, meg a többi ,,elemző,, is!!!
A igazság meg az ugyanannyi pénzért egyre kisebb szatyor elég!!!
nemjoezigy
+ már aki és közpénzből: 24.hu/belfold/2016/06/20/negy-draga-laptopot-vett-maganak-kozpenzen-a-kdnp-s-kepviselo/
Ezek / ilyenek a talpig becsületes kdnps, fideSSes képviselők!
Persze védi őket a mentelmi jog,!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.