Amennyiben a BKV egy héten belül, hitelt érdemlően nem tudja bizonyítani, hogy a 3-as metró Oroszországból érkezett szerelvényei felújítottak és nem újak, az LMP feljelentést tesz – jelentette ki a párt fővárosi képviselője pénteken sajtótájékoztatón Budapesten.

Amennyiben az alváz nem a régi, úgy a járművek újnak minősülnek, márpedig megállapítható, ha egy alváz 40, vagy néhány éves, illetve új – közölte Csárdi Antal.

Jogászaik még vizsgálják, hogy milyen bűncselekmény miatt tegyenek feljelentést ismeretlen tettes ellen – tette hozzá az ellenzéki politikus.

Felidézte: az elmúlt napokban több sajtóhír látott napvilágot arról, hogy a 3-as metró Oroszországból "visszaérkezett" szerelvényei nem a kiszállított és felújított szerelvények, hanem új járművek.

Úgy tudja – folytatta – már a határon fennakadások voltak, mert a vámhatóság számára nem sikerült bizonyítani, hogy azok a járművek érkeztek vissza, amelyeket kiszállítottak. A kocsikat mégis beengedték.

Amennyiben a szerelvények újak, az eljárás nem szólt másról, minthogy az orosz fél pozícióját biztosítsa, hiszen az így kapott kocsik, egyéb gyártók járműveihez képest technológiailag elavultak.

Ez pedig példátlan eset volna Európában – mondta Csárdi Antal.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Ismeretlen tettes ellen? Csak a szerződéseket kéne átnézni...vannak ott nevek biztos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.