Már elérhető az évről évre követett statisztika, amely – a Nemzeti Foglalkoztatási Hivatal gyűjtése alapján – megmutatja, hogy a különböző foglalkozásokban mennyi volt az átlagkereset az adott évben.

A vs.hu összefoglalójából megtudhatjuk, hogy 2015-ben a légiforgalmi irányítók kerestek a legjobban,

bruttó átlagkeresetük megközelítette az 1,8 millió forintot, ami nettóban – a kedvezmények (pl. családi) nélkül – 1,164 millió forint. 

Második helyen a politikusok állnak, bruttó havi átlagkeresetük 1,24 millió forintot tett ki, ez nettóban egyébként – szintén a kedvezmények nélkül – 811 ezer forint/hó.

Összességében csak a légiforgalmi irányítók és a törvényhozók értek el 1 millió forint feletti fizetést, a többi állás ez alatt maradt.

A dobogó harmadik fokára még a brókerek fértek fel havi bruttó 962 ezer forintos jövedelmükkel, ami nettóban 630 ezret jelent. Az informatikai cégek vezetői 866 ezer forintos bruttóval szerezték meg a negyedik helyet, az ötödikek pedig a vállalatok vezető stratégái lettek 818 ezres jövedelemmel. 

Az országos átlagfizetés mindeközben bruttó 259 ezer forint volt.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
A rangsorból kimaradtak a gázszerelők, napi 9,5 millióval!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kamazuka
@nemethfamily3.: Tetszik!
De nagyon.Mint kaposvári bérrabszolga 300 Ft-os órabérrel havi 400 munkaóra átlaggal és legálisan mert a qrva jól teljesítés törvényesítette a törvénytelenséget.Kollégám 250Ft/ órabérrel világítja orbaniszlám egét!
Hari
Ezért tartunk itt, mert a MUNKÁSOK, akik a gazdaság számára hoznak értékteremtő profitot sehol nincsenek.
nemkati
@justhpeter: 0, mint azt láthatjuk. Bebiztosították magukat az ellen is, ha valamit elk...nak, azt az egész ország fizesse meg, lásd a legutóbbi 48 milliárdos aszfalt.
fekete
Aszt nem emlitik,hogy menyit keres az,akikbol ezek a csuhasok elnek,az attlagemberbol.Sajnos,
igy van aki dolgozik az nem er ra penszt keresni.
silber13
@fekete: Miféle csuhásokat emlegetsz most itt?
mariaberta
A nyugdíjasok egy része pedig, -kivéve Harrch elvtárshoz hasonlókat- a béka segge alatt.Ja,,,, most majd megemelik, -Orbán szerint megőrizve annak VÁSÁRLÓÉRTÉKÉT 0.9%-kal.

Nekik,,,, országunk bölcs vezetőinek mikor emelték ilyen magas összeggel a fizetésüket?Kérdésem, mivel az is érdekelne, hogy nyugdíjban lévő országgyűlési képviselőink, írhatnám honatyáink, fizetés emelést és nyugdíjemelést is kapnak? Tudja valaki?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.