Tavaszi ülésszakának utolsó ülésébe kezd az Országgyűlés hétfőn. A képviselők kedden dönthetnek az alaptörvény hatodik módosításáról, amely új különleges jogrendként létrehozná a terrorveszélyhelyzetet, valamint ekkor szavazhatnak a belügyminiszter terrorizmus elleni hatékonyabb fellépést szolgáló javaslatcsomagjáról is. A parlament négynapos ülésének végén, június 13-án tartja a 2017-es költségvetés zárószavazását.

A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés hétfőn 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit az interpellációk és azonnali kérdések követnek. A képviselők az első ülésnap végén a másnap elfogadni tervezett javaslatok bizottsági módosító javaslatairól tárgyalnak.

Kedden határozathozatalokkal kezdődik a parlament munkája, ekkor várható döntés az alaptörvény hatodik módosításáról szóló kormánypárti javaslatról, amelyre a Fidesz-KDNP indoklása szerint azért van szükség, mert a honvédség csak egy az alaptörvénybe foglalt, új különleges jogrend esetén válhat bevethetővé terrorveszélyhelyzetben. A parlament kétharmados többségének támogatásához kötött alkotmánymódosítás várhatóan a Jobbik álláspontján múlik majd, mivel a többi ellenzéki párt nem támogatja a módosítást.

A Ház ezzel szemben valószínűsíthetően nagy többséggel fogadja majd el a belügyminiszter azon törvénymódosító csomagját, amely a hatóságok terrorizmus elleni hatékonyabb fellépését célozza.

A jövő évi költségvetésről két lépésben szavaz az Országgyűlés. Kedden elsőként a nemzetgazdasági miniszter indítványához benyújtott módosító indítványokról döntenek, a zárószavazásra pedig június 13-án, hétfőn kerül sor.

A 2017-es adócsomagról szintén a második ülésnapon határoznak. A kormány ebben a javaslatában kezdeményezi a baromfihús, a tojás és a friss tej áfájának öt százalékra, az internetszolgáltatás és az éttermi étkezés áfájának 18 százalékra mérséklését.

A képviselők szerdán az Állami Számvevőszék (ÁSZ) tavalyi tevékenységéről szóló beszámolóját vitatják meg, majd a következő hétfőn, szintén szavazásokkal folytatják munkájukat. A parlament – a 2017-es büdzsé mellett – ekkor fogadhatja el a kormány oktatási átszervezésről, valamint az illegális személyszállítást végző társaságok elleni fellépésről szóló javaslatokat.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ennyi ,,reszelés,, után már csak forgácsok lehetnek a ,,gránit szilárdságú (k)alaptörvényből,,))))))))))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hox
orbán egy geci. - ez tény!
És mindenki, aki támogatja ezt a gecit, az egy geci.
Geci = magyarnépellenes.
A ragadozók ragadjanak ránk, ezt akarjátok?
Húzzatok a gecibe, ti állatok!
Állat = nem ember!
Jozefina
Nocsak-nocsak ilyen szilárd alapokon nyugszik az alaptörvény??? Vagy a lopások legalizálásához mindig módosítgatni kell???!!! Annyi mintha folyamatosan maszturbálnának!!! Élvezkednek, de mégsem az igazi!!!??
kukac50
Gránit szilárdságú az alaptörvény azt mondta Orbán.
Olyan puha laza szar mintha fos lenne.
kukac50
Olyan mint a Fidesz munkája, ez lemaradt.
kkalman
Ezt a "gránitszilárdságú" szarkotmányt lassan egy kiadósabb felhőszakadás is elmossa. Annyira híg fos lett belőle.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.