Erős Ferenc pszichológus a 168ora.hu-nak adott interjút, és többek között arra próbált választ adni, hogy vajon ma mitől „őrülnek” meg a politikusok, mitől lesz hisztérikus a társadalom.

A szakember úgy véli, bár vannak köztük pszichopaták, a politikusok többsége nem elmebeteg, a szó klinikai értelmében nem őrültek. Kezdetben még Hitler sem volt bolond, a személyisége csak később torzult el. Erős Orbán Viktort sem tartja elmebetegnek, még az értelmetlen, "stadionépítés" címszó alatt zajló pénzszórás miatt sem.

Nem kell nekünk demokrácia

Arra kérdésre, hogy a magyar kormány miért csorbíthatja a demokráciát a bukás kockázata nélkül, a pszichológus így felelt:

A Fidesz rájött arra, hogy a magyar társadalom nem csak elfogad, még talán igényel is egy autoriter jellegű vezetőt, inkább, mint egy demokratikus felfogásút.

A társadalom pedig nem látja, hogy a menekültek apropóján keltett hisztéria a félelemkeltést szolgálja.

"A tömegek így elbizonytalanodnak és a hiedelmek áldozataivá válnak. Válsághelyzetekben a társadalom könnyen elveszíti józan eszét

- fogalmaz a szakember.

Soros, a fő bűnbak

Érdekes kérdés, hogy vajon véletlen-e, hogy a miniszterelnök generációjának oxfordi ösztöndíjait finanszírozó Sorost szemelték ki bűnbaknak, aki a rendszerváltást is segítette?

A mai politika számára a legfőbb ellenfél a liberalizmus, Sorost pedig ennek nemzetközi képviselőjeként azonosítják. Emellett e fideszes generáció saját múltjával is leszámol az üzletember elleni kirohanásaival, ami történik, az felfogható az „apa” elleni lázadásként is

- adta meg a választ Erős Ferenc, majd kitért arra is, hogy mindenfajta populizmusnak következménye, hogy saját ígéreteinek foglya lesz a vezető, és előbb-utóbb csalódnak benne a hívei.

A bukás elkerülhetetlen

A nyilvánvaló lopások ellenére ma is a Fidesz nyerné a választásokat. Hiába él négymillió ember a létminimum alatt, kormánypárt magasan vezeti a népszerűségi versenyt.

A társadalom sokféle emberből áll. Van, akit felháborítanak a történtek, mások közömbösek, de természetesen haszonélvezők is akadnak. Ha a három csoport egyensúlya felborul, ha megnő az elégedetlenség, megpróbálnak változtatni a kialakult helyzeten. Ilyenkor szokott jönni a forradalom. Az elveszett illúziók miatt ugyanis könnyen válhat robbanásveszélyessé a helyzet. Hogy ez mikor következik be, és hogyan, azt nem tudni. De be fog következni

- összegez a pszichológus.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Szerintem sem orban az elmebeteg, hanem az sok majom, akik hatalomban tartjak. orban csak a lehetoseggel, hogy be tud hulyiteni 1-2 millio magyart, akik nem latnak at rajta.
Nekem eleg volt latni hogy mit csinaltak 98-02-ben hogy felmerjem ez egy megbizhatatlan ember, aki csak sajat es sleppje erdekeit tartja szem elott.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
Erős Ferenc pszichológust nem köti az orvosi titoktartás? Jelesen, hogy páciens egészségi és mentális állapotáról nem adunk illetékteleneknek felvilágosítást?
(persze tudom, hogy egy pszichológus nem orvos, de akkor meg pláne nem illetékes)
papa.49
Ezt már 3 évesen megállapította egy orvos ,,lesz,lesz, de normális sose lesz,, ))))))))))))))
tulipan
NEM IS KELL orvosnak lenni hozzá, hiosz ránézésre látszik, hogy rogyant elméjű!
mackoka46
És az a sok s€ggnyaló g€ci körülette !
Rockxy
Már a naaaagy szovjet unióban is menő volt elmebeteget kiáltani a politikai ellenfelekre.
Úgy tűnik ez hozzánk is begyűrűzött! :)

Mondjuk, ez a cikk egy két éves írás, nem tudom, mért kellett elővenni?
Lehet, hogy ez lesz a bizonyíték...

Egyébként meg bárkire rá lehet kenni hogy elmebeteg, aki nem felel meg az elvárásoknak.
Például ha valaki ellentétes véleményen van. :D
Vagy zoknis lábra szandált húzott. :D
Szeret esőben ernyő nélkül sétálni. :D
Állandóan jókedvű. :D :D
Nem eszik húst. :)
Nem vásárol a multiknál. :)
Intelligensebb, mint a vitapartnere. :) :D
Hisz Istenben. :)
Nem hisz Istenben... :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.