A bruttó hazai termék volumene az első negyedévben 0,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a piaci szolgáltatások emelték, az ipar kissé, az építőipar jelentősen csökkentette a növekedési ütemet – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

A piaci szolgáltatások teljesítményének 3,0 százalékos növekedésével szemben, az iparban a hozzáadott érték 0,7 százalékkal, az építőiparban 27,5 százalékkal csökkent. A mezőgazdaság termelése 3,5 százalékkal maradt el az előző év azonos időszakáétól.

A GDP első negyedévi , 0,9 százalékos növekedéséhez a szolgáltatások 1,6 százalékponttal járultak hozzá. Az építőipar 0,7, az ipar és a mezőgazdaság egyaránt 0,1 százalékponttal mérsékelte a GDP éves növekedési ütemét.

A szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint a gazdaság teljesítménye az előző év azonos negyedévéhez mérten 0,4 százalékkal emelkedett, az előző negyedévhez viszonyítva 0,8 százalékkal csökkent.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vadnarancs
Na fidesz-talpnyaló bérkommentelők tessék ide is böfögni valamit! Magyarország jobban teljesít! - Induljunk innen!
justhpeter
Én is várom az Orbán hívek hozsannáját.
Toby
Valaki hazudik, hisz "a magyar reformok múködnek"!
Jozefina
Akkor mire volt jó a korábbi nyálverés??!! Kiderült, hogy egy újabb hazugság lepleződött le???
magyarbakancs
"Hivatalos: alig volt növekedés idén."
Ez hazugság!
Volt növekedés .
Fideszes haverok zsebe ki lett tömve.
Ez nem növekedés.
szaboria1
Varga is számomra egy nagy csalódás. Néha azon gondolkozom mi vitte rá, hogy azt a posztot be vállalja. 1998 előttről ismertem az akkori fidesz magot. Akik zöme már nem viccből szállt ki a fideszből. a 37 alapító tagból mára már csak 5 körül vannak. Bayer, D Tompika, Német Zs. Orbán és Szájer.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.