A szupertraffipaxok megjelenése óta nagy kérdés volt, hogy meddig is lát el egy ilyen berendezés. A Délmagyar egy szakember segítségével utánajárt.

A cikk szerint bár kérdezték erről az ORFK-t, választ nem kaptak, a sajtóban pedig a rendőrségi nyilatkozatok alapján 40-100 méteres hatótávolságról beszéltek.

A radarok 3–20 méterre mérnek pontosan, a radarjelnek 10-25 fokban kell visszaérkeznie, ha másképp jön, nem lesz hiteles a mérés. Érdemes megnézni a szabálytalankodókról készült képeket, melyekre nem fér fel két sávelválasztó vonal. Ha messzebbről mérne a berendezés, a rendszám sem látszana. Mindemellett ha messzebbre menne a jel, akkor egyszerre mérné a távoli és az elhaladó autókat is, ez pedig valakinek biztosan gyorshajtást jelentene.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
marhasok pénzért ennyire fussa. hát ez van emberek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@human: A zongora, amiről koppintották, az a francia Peugeot-Pleyel cégek üzemszerűen gyártott hangszere, de megjelent az Audi-Bösendorfer közös munkája is. Tulajdonképpen nem is értem, mi keresnivalónk van a hangszer- jelesül a zongoragyártás környékén.Csak nagyképűsködés, pénztarhálás, lenyúlás az, amiben otthonosan mozgunk, ami a témát illeti.
human
@silber13: Talán olyan ez mint a kisvasút. Lehet mutogatni az unokáknak, látod ezt még a papa csináltatta annak idején.
silber13
@human: Még az is lehet, hogy az egyik kastélyba kerül. Majd anyjuk horgol rá terítőt és a személyzet letörli róla a port. Mert nehezen hiszem, hogy a háziak pl.: Bartókot játszanának rajta
egyvandor
Arra jó hogy az utánfutósokat szívassák vele a lakott területen belüli autópálya bevezetőin a 70-est megengedő tábláknál. Mert ott ugye nagyon veszélyes, ha egy utánfutós 65-el halad. Az egész csak pénzbehajtásra lett kitalálva. Ha tényleg a biztonság lenne a cél, első körben csak figyelmeztetést küldenének ki. másodszorra már lehetne akár keményebben is büntetni, de nem.
namihami
Ismét sikerült a fiúknak adni a sz@rnak egy pofont.
Ezek után a lefotózott autósok 70-80%-a mehet vissza a kasszához és a yard még bizonyítani se tud, hiszen az, hogy csak, az kizárólag a parlamenti és politikai életben áll.
A legkisebb kétely esetén a viták sora fog elindulni és megfelelő anyagi vagy elszántsági fok esetén akár a kinti bíróságig juthat el.
human
@silber13: Kedvenc jelenetem a Legényanyából pont ide illik :)
youtu.be/dtuulfFjl_E?t=59m49s

"Csak tudnám mit jelentenek ezek a bizbaszok." :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.