Nem talált semmilyen bűncselekményre utaló jelet a BRFK korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztálya a pennsylvaniai állami egyetem kiadványaiból koppintott magyar mezőgazdasági oktatási könyvek ügyének kivizsgálása során. Megszüntették a nyomozást – írja a NOL.hu.

20 éves amerikai mezőgazdasági tankönyveket adott ki friss magyar oktatóanyagokként a Türr István Képző és Kutató Intézet.

Az anyagokat a Száz Magyar Falu Nonprofit Kft. készítette. A cég Nyúltartás, Zöldségtermesztés, illetve Kerttervezés címen adott le 30-40 oldalas könyveket, amikért a TKKI bruttó 31 millió forintot fizetett ki.

A könyvekről azonban tavaly novemberben kiderült, hogy nem a Száz Magyar Falu Kft. szellemi termékei, hanem kisebb eltérésektől eltekintve szó szerinti fordításai néhány amerikai munkafüzetnek. 

A kft. első körben azt állította, hogy a könyvek neves magyar szakemberek munkái, hamarosan azonban elismerték, hogy koppintásról van szó. A rendőrség szerint azonban a Száz Magyar Falu Nonprofit Kft. nem követett el csalást, mert az amerikai tankönyvek szerepeltek a szakirodalom-listában.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
A plagium tudtommal bunteny. snitt golyostol pal is ennek lett az aldozata, hala Isten.
human
OK. Én meg kiadom A gyűrűk urát és kőgazdag leszek.
Csizmás Kond
plágium...
nakéremszépen, tanulni mindig szerettem. Ha valaki a saját tudását úgy át tudta adni, hogy én azt megértsem és használni tudjam, egy az egyben felhasználtam...most akkor ez plágium ,
Toby
Lehet, hogy nem bűncselekmény, de értük a közlé kifizetése valszeg az!
Jozefina
A rendőrség szerint eddig is lehetett, lopni, csalni, hazudni!!! Ha nem lehetne, akkor már számos ügyben történt volna nyomozás, vádemelés, bünti!!??
szaboria1
Bezzeg ha ezt egy kisember tenné meg akkor már rég a bíróságon kötne ki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.