Mégsem igaz, hogy a kitiltási botrány csak egyetlen kívülálló, senkihez nem köthető simlis vállalkozó hazugsága miatt robbant ki – írja az Index. A bíróság most lesöpörve az ügyészség álláspontját, elsőfokú ítéletében kimondta, a vádlott csak közvetítő és bűnsegéd volt a történetben, és egy valódi 2 milliárdos korrupciós ajánlatot közvetített. De hogy kinek az ajánlatát, nem lehet tudni.

Idén áprilisban kezdődött a kitiltási botrány miatt indított vesztegetési per. Az amerikai Bunge étolajgyártó lobbistája 2014 májusában azt állította: kétmilliárd forintért elintézték volna a cégnek, hogy az étolaj áfáját 27-ről 5 százalékra csökkentsék, illetve hogy a cég egyik versenytársának áfaigénylését visszatartsák. Az Index cikke szerint pedig a bíróság kimondta, hogy T. Viktor nem csak úgy tett, mintha befolyásos ismerősei lennének.

T. közvetítő és bűnsegéd volt a történetben, és egy valódi 2 milliárdos korrupciós ajánlatot közvetített, ezért a Fővárosi Törvényszék nem jogerősen két év, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Megbízóját a bíróság nem nevezte meg.

A bíróság szerint az ajánlat valóságtartalmát igazolja, hogy a vádlottal jó barátságban levő tanúnak nem volt oka hátrányos helyzetbe hozni, a vádlottak padjára ültetni T. Viktort. A bíró szerint Tábor ajánlata

olyan konkrétumokat tartalmazott, amelyre csak olyan személynek lehetett rálátása, aki ezzel a gazdasági szegmenssel tisztában van.

T. szerint törvénymódosítással érték volna el a áfacsökkentést, így gyaníthatóan az összeg részben vezető beosztású hivatalos személyek megvesztegetésére kellett volna.

Az Index cikke szerint az ügyész súlyosbításért és letöltendő szabadságvesztésért fellebbezett, a védő pedig elsősorban felmentésért, illetve megalapozatlanságra hivatkozva a per hatályon kívül helyezéséért és új eljárás lefolytatásáért.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Öszödi beszéd ehhez képest ovis mondóka :D
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
móriczka
@Hellcat: Érdekes véletlen, hogy a sertéshús áfáját is akkor csökkentették amikor Mészáros barátnak beindult a sertéshizlaldája.
human
@móriczka: És a dohányárú árrését 4-ről 10%-ra is akkor emelték, miután kihirdették a nyerteseket. Aki meg nem látott a jövőbe (ne fideszes) az meg joggal átverve érzi magát.
Vagyok
Érdekes!
Törvényt módosítanak azért, hogy hivatalos legyen a csalás, lopás... stb.!
Valami hasonló történik a Dimenzió Biztosítónál is. Valamelyik nagy kutya rájött, hogy az egyesületi formában kitűnően működő kicsinyke biztosító vagyonát egy kis törvény módosítással le tudják nyúlni hivatalosan.
Ördögi terv van végrehajtás alatt. Nem engedik a Biztosítónak, hogy a jelenleg érvényben lévő törvények szerint átalakuljon pénztárrá. Nem engedik módosítani az alapszabályt felügyeletileg?! Miért? Miért? Miért?
És itt jön az, hogy az ügyfelek pénzéért aggódnak. Ennyi aggódó hivatalnokot én még nem láttam. Miért? Tökéletesen biztonságban van jelenleg.
Ennél fontosabb és nagyobb volumenű dolgokért is aggódhatnának! Lehetne válogatni bőven.
Azért, ha a biztosító vagyonát tekintem és csak az alap sikerdíjjal (10 %) számolunk sem fogja kevés ütni annak a törvénymódosító "igaz magyar politikusnak" a markát, aki ezt elintézi jogilag.
Tulajdonképen törvény engedélyezi a lopást, az "államosítást"!
Hol élünk?
Most mi a biztosíték arra, hogy az esetleges megtakarításainkhoz valaha is hozzájutunk abban a formában, ahogy azt a kezdetek kezdetén szerződésileg vállalták?
Mit lehet tenni?
Van-e valakinek valami jó ötlete?
Desischado
Lám lám, az igazság lassan csak csak kiderül! De sajnos, semmire sem megyünk vele, mert ezeknek már rég a börtönben kellene lenniük, vagy a lámpavason lógniuk! Itt meg vígan lophatnak tovább!
spu00
A szerencsétlen amerikaiak sem tudtak többet, de ezt is elégnek tartották, hogy ügyet csináljanak, s játszották az eszüket, hogy nem mondanak többet, mert nem is tudtak. Önök meg szépen beszöpták, s azt tették amit az amik vártak. Nem gondolják, ha többet tudtak volna, nem csináltak volna nagyobb ügyet belőle? Ennyire tellett., s meg is lett az eredménye., de nem az amit igazából reméltek.Azt hitték, hogy az ellenzék talán többet tud tenni, de nem tudnak munició nélkül, de még azzal sem .
Általában ez a nagy korrupciók végkimenetele. A valószínűnél kipukkannak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.