A kormány célja, hogy összekösse a versenyképes oktatást és az értékalapú nevelést, amelyek nem kizárják, hanem jó esetben támogatják egymást – hangoztatta az emberi erőforrások minisztere a pedagógusnap alkalmából tartott díjátadón, kedden a Pesti Vigadóban.

Balog Zoltán a díjazottakat méltatva azt mondta, a pedagógusok részt vesznek az emberi erőforrás megteremtésében és megújításában, ami nélkül egyetlen ország sem lehet sikeres. Megköszönte a jelenlévőknek, hogy a rájuk bízott gyerekekért dolgoznak, és ezáltal sikeressé teszik mások életét.

A köznevelési rendszer átalakításáról szólva azt mondta, ez nemcsak azt jelenti, hogy valami rosszat megjavítanak, hanem azt is, hogy lépést tartanak a világgal. Akkor lehet a köznevelés rendszerét újrarendezni, ha sikerül megegyezni a célokban. Ez a cél pedig a gyermekek érdeke, az egész rendszernek értük kell dolgoznia – fogalmazott a miniszter.

Megjegyezte, egyetlen rendszer átalakítása sem nélkülözheti a vitákat, mert sok érdek, szempont ütközik, és a félelem is megjelenik, ezért fontos a tájékoztatás. Nem az a cél, hogy bezárkózzanak, és úgy hozzanak döntéseket. A pedagógusokkal együtt szeretnének dönteni – hangsúlyozta.

Az eseményen Balog Zoltán és Palkovics László Eötvös József-, Szent-Györgyi Albert-, Apáczai Csere János-, Brunszvik Teréz- és Németh László-díjakat adott át kiemelkedő munkájáért több mint 170 pedagógusnak.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Veleda
"Nem az a cél, hogy bezárkózzanak, és úgy hozzanak döntéseket. A pedagógusokkal együtt szeretnének dönteni – hangsúlyozta."

Hogy nem sül le a bőr arról a kenetteljes pofádról. Hú, de behúznék egyet!
justhpeter
Ki fogja megteremteni a versenyképes oktatást ? Tán Balog pléh bános ? Roggyant elméjű, hiteltelen, egyház szégyene. Van még valaki aki ennek hisz ? Csak az időhúzás a célja a hazudozásának.
Veleda
"Nem az a cél, hogy bezárkózzanak, és úgy hozzanak döntéseket. A pedagógusokkal együtt szeretnének dönteni – hangsúlyozta."

Hogy nem sül le a bőr arról a kenetteljes pofádról. Hú, de behúznék egyet!
kamazuka
bácsi!
Ígéretekkel tele a padlás!
Bocs a padlást lesöpörte Rákosi.
Orbán viszont vigyáz,hogy semmi se kerűlhessen föl oda.
Becsűljétek érte.
Amúgy ígérni házasságkötéskor szoktak!
Momentán nem vagy a zsánerem!
Nagy Mária
Ígérgetni, s aztán nem betartani minden hülye tud. Valami új nincs a tarsolyban?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.