Eredményes volt a csaló termékbemutatók elleni fellépés, csökkent a fogyasztói panaszok száma az elmúlt időszakban – mondta a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Harrach Péter úgy fogalmazott: meghallották a becsapott emberek panaszát, "léptek, méghozzá hármat." Rámutatott: az elfogadott törvénymódosítások eredményeként ezek az akciók visszaszorultak, s bár a bűnözők találékonysága a régi, keresnek új utakat, de ezek hatékonysága kisebb, mint régen.

A kereszténydemokrata politikus szerint más területeken is érzékenyen kell figyelni az ilyen jelenségekre. Harrach Péter példaként említette

az üdülési jog területén történő visszaéléseket, az internetes vásárlások világát, és jelezte: előbb-utóbb ezzel is foglalkozni kell. A kormánypárti képviselő személyes véleménye, hogy még a mostaninál is szigorúbb büntetésre lenne szükség, bár azt elismerte, a tetten érés nem annyira egyszerű.

Rétvári Bence, a KDNP alelnöke felidézte a jogszabály-módosításokat, és kiemelte: az ingyenes juttatások reklámjának tilalmával "a csalit" sikerült megsemmisíteni. Emellett kötelezővé tették az ügyfélszolgálatok fenntartását, ami azért fontos, mert a törvény ugyan korábban is garantálta a vásárlástól való elállást, de ha nem volt ügyfélszolgálat vagy elérhetőség, akkor ezzel nem tudtak élni az emberek. A helyben való hitelközvetítést is kizárták, így azonnal senki nem tud a valós anyagi lehetőségein túl kötelezettséget vállalni.

Rétvári Bence emlékeztetett: a törvénymódosítások év elején léptek hatályba, és a fogyasztóvédelmi hatóság rendkívüli átfogó ellenőrzést folytatott március 21-e és április 15-e között.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy csökkent a fogyasztói panaszok száma, s a beérkezők egy része a törvénymódosítás hatályba lépése előtti időből származott.

Rétvári Bence felhívta a figyelmet ismét, nagyon figyeljenek oda, és nagyon fontolják meg az emberek, hogy mit vásárolnak meg.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Questor,,Budacash,,stb,stb,stb,,stb,,stb,,és még sorolhatnám a ..témákat nem vagy ennyire aktív Harrach pubi,,,,,de a körösztyénszájszagú pártársaid sem...Mind a 8-10 darab parazita mély kussban van...Talán imádkoznak a károsultakért ,,nem de bár...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
Köszönjük rétvári a "ha esik, akkor vigyen esernyőt" típusú bölcseletet! Mennyit is kapsz ezekért havonta a közpénzből?
papa.49
Szerintem meg valamelyik fütyiszes fütyi biznisze ez a fajta lehúzás, leht hogy pont a harragos lófütyijé???
Clavigo
@leszúrt rittberger: Csak tájékozódna,,mint egy kiszántott egér.
Clavigo
Questor,,Budacash,,stb,stb,stb,,stb,,stb,,és még sorolhatnám a ..témákat nem vagy ennyire aktív Harrach pubi,,,,,de a körösztyénszájszagú pártársaid sem...Mind a 8-10 darab parazita mély kussban van...Talán imádkoznak a károsultakért ,,nem de bár...
papa.49
@Horizont: Az utolsó mondatoddal NEM VAGY EGYEDÜL, NEKEM IS, ÉS MÉG SOKUNKNAK!!!
justhpeter
Meg kell értenünk, otthon a cselédlány már nem engedi magára, elhajtotta, tehát valamire újra rá kellett szállnia. Ha márért nem, hát a látszatért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.