A Fővárosi Törvényszék tegnap tárgyalta a kitiltási botrányt kirobbantó korrupciós ügyet. A történet szerint az egyik kitiltott azt mondta egy amerikai étolajgyártó cégnek, hogy ha fizetnek két milliárd forintot, csökkentik az étolaj áfáját – írja közleményében a DK.

Úgy folytatják: az ügyészség szerint a férfi valójában nem is tudta volna elintézni az áfa-csökkentést, ezért nem is nyomoztak megbízó után, a Fővárosi Törvényszék tegnapi ítéletében viszont megállapította: vesztegetés történt és a vádlott mögött áll valaki, csak ezt az ügyészség elmulasztotta vizsgálni.

A tanúként meghallgatott személy szerint az ügyben a Fidesz stratégiai központja, a Századvég a bűnös, a tegnapi tárgyaláson el is mondta, hogy „az összeget a Századvégnél tanulmányokra, rendezvényekre kellett volna költeni”. Ha igaz, amit mond, akkor a milliárdos korrupciós ügyben a Századvég és az adóhatóság, tehát közvetlenül az Orbán-kormány lehet az érintett.

A Demokratikus Koalíció szerint kiderült, hogy Polt Péter legfőbb ügyész a kitiltási botrányt kiváltó korrupciós ügy eltussolására tehetett kísérletet. A DK szerint az a legfőbb ügyész, aki kormányközeli bűnözők védelmében bűnöket tussolhat el, maga is bűnözővé válik. A DK követeli, hogy Polt Péter saját hatáskörben terjessze ki a nyomozást a vesztegetés felbujtóira és egészítse ki a vádiratot! A DK írásbeli kérdéssel fordul a legfőbb ügyészhez. – áll az ellenzéki párt közleményében.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
@Bringás: Félagyú! A bíróság nem "mende monda ügynek" találta - de ez téged ne zavarjon!
Polt is szerepel már néhány listán!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sziha
@Toby: nincs ertelme ezzel az egybitessel akar egy szot is valtani. Kivaloan bebiflazta a tananyagot, maholnap mar allamtitkar is lehet. Nem veszi eszre, hogy annyit er az osszes megszolalasa, mint felkaru orias a tapsolimpian... Hadd veszodjon. Nem kell foglalkozni vele.
jav
Polpot-nyik petike nem tusol el semmit.

Xarik ,mindenre.

Meg Fürdik a Sikerek,történetében.
Bringás
@Toby: " Persze, hogy nem vagy köcsögduda, csak egy kis primkó, aki nem képes értelmezni egy mondatot de szereplési vágyból tolod a baromságaidat! "

Íme, a liberálvau legújabb böffentése. Nem is értem, miért nem tiltja ki a szerkesztés az agyatlan mocskolódókat?
eugen4402
Különös véletlen folytán egy Petőfi-vers jutott eszembe: "Ne fogjon senki könnyelműen a húrok pengetésihez! Nagy munkát vállal az magára, ki most kezébe lantot vesz." Ja, és kb. hatvan évig bicikliztem, és mégse lettem Bringás...
Senkit nem akartam megbántani, csak mondom a magamét... :-)))
kukac50
Mit vártok ? Amikor Polt Péter is korrupt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.