Az MSZP tájékoztatást sürgetett az Eötvös Károly Közpolitikai Intézetben talált lehallgatókészülék ügyében.

A szocialista párt szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy az intézet a nap folyamán közzétette: gyanúsnak tűnő készüléket találtak az irodájukban, amely a távközlési vezetékeket fogta közre a más funkciót ellátó kábelárnyékoló doboz helyett. Azt írták: megvizsgáltatták a szerkezetet egy anonimitást kérő szakértővel, aki szerint olyan "nehezen beszerezhető készülékről van szó, amely adattovábbításra alkalmas".

Az MSZP közleményében, amelyet Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke és Harangozó Tamás, a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke jegyez, felszólította a Belügyminisztériumot és a nemzetbiztonsági szolgálatokat, hogy haladéktalanul adjanak tájékoztatást a nemzetbiztonsági bizottságnak az Eötvös Károly-intézetben talált lehallgatókészülék ügyében.

Az Eötvös Károly-intézetben talált lehallgatókészülékkel kapcsolatban a Belügyminisztérium azt közölte az MTI-vel, hogy a készülék kiskereskedelmi forgalomban húszezer forintért beszerezhető. Közleményükben hangsúlyozták: a jogszabályok keretei között "a titkos információgyűjtés, illetve a titkos adatszerzés eszközeivel szolgáltatást végző belügyi szervezet saját eszközeit nem internetes portálon, és nem a sarki boltban vásárolja meg". Megjegyezték, hogy az intézet nem tett bejelentést, feljelentést, jelzést a rendőrségen "a talált tárggyal kapcsolatban".

Bakondi Györgyöt, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadóját más témában tartott sajtótájékoztatóján kérdezték a lehallgatókészülékről is, a főtanácsadó azt mondta: nincs információja az ügyben, de kizártnak tartja, hogy magyar titkosszolgálatnál lenne lajstromban a megtalált szerkezet. Hangsúlyozta: a magyar titkosszolgálatok törvényesen gyűjtenek adatokat.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Valaki szar kavarás céljából szélhámosodik.
RonaGyuri
@justhpeter: ugyan már; Lázár nem a levegőbe dumált! =))
Toby
Hát persze, hogy nem az Aliexpressen rendelik meg a szolglatok Kínából, hanem kiadják megbízható magánnyomozó irodáknak - melyek tagjai anno a nemzetbizonytalansági szolgák között dolgoztak aktívként, ergo hawerek - akik viszont törekednek az olcsó ketyerék beszerzésére.
Így, bukás esetén a főmegbízó makulátlan maradhat.
Köszönjük a bm.-i mesét, a hülyék odaát vannak!
Bringás
Ők lehettek. Ki a bánat hallhatná le őket? Én még pénzért sem!
vadnarancs
Én meg a Dunaújvárosi választás ügyében követelek magyarázatot!
Bringás
@vadnarancs: Talán a hülye libsiket kérdezd meg, akik képtelenek túltenni magukat a saját pecsenye sütögetésén!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.