Feljelentést tesz az LMP antikorrupciós szakszóvivője, Hadházy Ákos annak a Bicskére tervezett tápszergyárnak az ügyében, amelyre elmondása szerint közel félmilliárd forintos támogatást adott a nemzetgazdasági tárca, a létesítmény azonban mégsem készült el.

A politikus csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette:

bár a Nemzetgazdaságit Minisztérium májusban késznek nyilvánította a projektet, amelyre ki is fizette a 493 millió forintos támogatást, a területen semmi nem épült meg.

Beszámolt arról is, hogy nem világos: a gyárat a Q Pharma Kft.-nek kellett volna felépítenie vagy annak az Ökoenergia Hasznosító Beruházó Kft.-nek, amely kapcsolatba hozható egy másik, jelentős támogatásban részesülő, ám meg nem valósult bátonyterenyei beruházással is.

Időközben a Q Pharma Kft jelezte portálunknak, hogy a fent említett 496 millió forintos uniós támogatásból a Q Pharma Kft. semmilyen módon nem részesült. A Q Pharma Kft valóban tervezi tápszergyár létesítését, azonban a cikkben szereplő pályázati forrást egy, a gyártól elkülönülő logisztikai központ céljára nyerte el. A megnyert pályázatot- mivel a kiválasztott Bicskei helyszín a megvalósításra utóbb alkalmatlannak bizonyult – az NGM engedélyével átadta az Ökogroup Zrt-nek, ezért a Q Pharma Kft nem kapott semmilyen összeget, ennek következménye, hogy elszámolási kötelezettsége sem keletkezett.

A tápszergyárat és vele a több mint 200 munkahelyet még Tessely Zoltán, akkori bicskei fideszes polgármester ígérte meg a helyieknek a választási kampányban. 

A gyárból semmi, Tesselyből pedig azóta stílusosan "a térség fejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos" lett.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
nem tudom, hogy esetleg most volna-e igény kurvaanyázásra?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sziszifusz
Szinte naponta új és újabb disznóságokra gyanújára derül fény. Ennek ellenére a cselekmények körülményeinek, a felelősök kilétének megállapítása érdekében, és az okozott kár megtéríttetésére nem történik semmi sem.
A nép csendben hallgat és birka módon tűri, hogy teljesen megkopasszák néha-néha bégetve egyet.
Mintha a magyarok nagy részét meghipnotizálta volna ez a "Cippola" akit Orbán Viktornak hívnak.
human
A hatalom kiszolgálóit mindig ki kell fizetni. Ez a szabály.
nyanya001
@pbalage: Igen, a mocskos qrva édesanyját ennek a mocskos tolvaj bandának !
Desischado
Csatlakozom Nyanyához: a jó cu..va édes..a..nyukat! Rohadt, mocskos tolvajok!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.