Az 1500-1700 milliárd forintot is elérheti a Modern Városok Program teljes fejlesztési keretösszege.  A kormány minél nagyobb részt finanszírozna EU-pénzből, erős költségkontroll mellett – mondta Csepreghy Nándor. A Miniszterelnökség miniszter-helyettese szerint a program igazán 2018-ban indul be, ami meg is látszik majd az állami költségvetésen. Előzőleg azonban akár több százmilliárdos többlet deficitet okozhat, ha Brüsszel nem fizeti ki az idehaza megemelt előlegszámlák teljes egészét. Ezt is vállalja azonban a kormány, hogy a nyertesek könnyebben, gyorsabban meg tudják valósítani a projektjeiket. Csepreghy Nándor szerint a Modern Városok Program fejlesztéseit igyekeznek a 2014-2020-as uniós keret terhére megvalósítani, de látják, hogy nem mindent tudnak uniós forrásból finanszírozni, ezekben esetekben a hazai költségvetésben kell majd megtalálni a fedezetet.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Rohadnátok meg...most volt a cikk, hogy minden EUs pályázatban ott a mutyi...egyik sem úszta meg hogy ne raktátok volna zsebre egy részét...és akkor még jön ez...
kamazuka
Mondj nemet, a kaposvári gumiégetőre!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.