Felszámolási eljárást kezdeményeztek péntek reggel a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. ellen – értesült a Pécsma.hu.

Péntek délutáni cikkükben azt írták, hogy a manufaktúra nem tudta kifizetni a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által május 18-án felmondott, 413 millió forintos hitelt.

Mivel a tartozást időközben egy – a cikkben meg nem nevezett – magyar építőipari vállalat megvásárolta az MFB-től, a porcelánmanufaktúra már ennek a cégnek tartozik.

Pénteken már az új hitelező adta be a Pécsi Törvényszékhez a felszámolási kérelmet – olvasható a hírportálon, amely szerint a bíróságnak három munkanapon belül kell döntenie a vagyonfelügyelő kirendeléséről.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Ma magyar országon már játékszerűen intézik a bankok az átruházást. Két szerződést csinálnak az egyikben kis pénzért eladják a tartozást. A másikban meg Engedményezési szerződést csinálnak amivel átruházzák a tartozást. Aki megveszi az nagy pénzeket szakít vele.
Sok embert így tettek tönkre a bakok mert csoportosan adják át a banki tartozók tartozását egy képletes összegért utána csinálnak egy engedményezési szerződést aki már felemelt uzsora kamattal akarja be hajtani.Lásd Intrium és a CIB bank össze játszását.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.