Pukli István a tanévzáró tüntetésen nagy bejelentésre készül, és azt ígéri, igyekszenek még többször a kormány tyúkszemére lépni. A tiltakozó tanárok elszántak és dühösek, mert egyre rosszabbnak látják a helyzetet – írja a NOL.

Egyre erőteljesebb dühöt és ellenállást látok, a „már csak azért sem fogjuk hagyni magunkat” érzés uralkodott el rajtunk – mondta Pukli István a Népszabadságnak adott interjújában.

Ha valaki eddig nem érezte, akkor majd most látni fogja, mennyire nem megy ez, és neki is sokkal rosszabb lesz. Ne legyen igazam, de nem fog működni ez a rendszer sem.

Nincs ambíciójuk arra, hogy a Tanítanék Mozgalomból politikai párt legyen, egy mozgalom eszközkészletét használnák a jövőben is. Az ellenzéki pártokról, pedig leszedte a keresztvizet:

– Nem kell együttműködni az ellenzéki pártokkal, akik most arra játszanak, hogy a civilek majd megmondják, hogy nézzen ki az oktatás vagy az egészségügy, ők meg ráülnek, és ezzel próbálnak meg választást nyerni.

Dolgozzanak ki programokat, a szakértőink majd megnézik és javaslatokat fűznek hozzá. Amúgy egyik kutya, másik eb szerintem. Nem látom értelmét a jelenlegi politikai pártokkal semmiféle együttműködésnek.

A szombati tiltakozó akciójukról Pukli annyit mondott, hogy várható egy bejelentés is.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nagy Mária
Elég baj, hogy mindenki a személyiségében, retorikájában keresi a hibákat. Kitalációkkal politikai lózungokat aggatnak rá. Ez mind nem igaz!
Baj, hogy valakinek ilyen fontos az oktatás és próbál tenni is érte?
Akkor most mi is kell a népnek, butítás vagy oktatás?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
koszpeko
@Mirabilis: Bocsi nem volt egyértelmű.
A fityisz ezt csinálja épp.
S választások előtt is.
Megfizeti az iskola igazgatót és a papot.
koszpeko
@Nagy Mária: Oké megértem.
A média másról sem szól csak túl vannak terhelve a tanárok és a diákok.
De még most se látok megoldást.
Ugyanis ti tanárok vagytok ebben a szakmában s ti nektek kellene alternatívát mutatni testületileg.
A jajgatás nem megoldás.
A tantervet a hozzá nem értő politikusok rakják össze.
Ezt is megértem,nem érthetnek mindenhez.
Viszont nektek kéne leülni és javaslatot tenni.
Ha a fityisszel nem megy akkor az ellenzéki pártokkal.
Ugyanis hiába mutatnak bármit a közvélemény kutatások,hiába papír szerinti fityisz előny az élet mást mutat.
glorianna
@Nagy Mária: Nem az a baj, hogy próbál tenni valamit, ami hite szerint előrevinne, hanem az a gond, hogy félév alatt sem született érdemi koherens közoktatási programféleség. Elfogy a kezdeti haragos lendület, és nincs helyette ÜGY, amiért érdemes kiállni. Pukli és Törley személye kevés ahhoz, hogy változzék bármi is, pláne a szakszervezetek hátramozdításával "segítve".
glorianna
@koszpeko: Igen, a gyerekek is, a tanárok is túl vannak terhelve - viszont amikor alaposabb "gyomlálásba" kezdtek-kezdtünk, akkor mindenki visított, mert a tananyag csökkentése / átszerkesztése automatikusan a tanárok átmeneti pluszmunkáját és továbbképzését igényelte volna, ami egyrészt költséges, másrészt macerás. A köznevelési törvénnyel és a kapcsolódó jogszabályokkal megkapták a(z értelmetlen) pluszmunkát tartósan, a tovább tupírozott tananyag mellé.
Nagy Mária
@koszpeko: A tanárok által elküldött anyagokból gyerekjáték lenne összerakni aaz új tantervet, megmutattuk az alternatívát. De oktatási programot, tantervet a kormány ír, nem mi. Csak ők fordítva ülnek a lovon.
Azt meg nem akarjátok megérteni, az iskolában tilos politizálni. Nem most, ez mindig így volt.
Egyébként mi megtettük a kezdő lépést. Hol vannak a tömegek, akik jönnek velünk és nem "jajgat",hanem segít tovább lépni?
Én sem látok megoldást, mert falak, falak..
Nagy Mária
@glorianna: koszpeko-nál leírtam. S a tanárok többsége azt mondja, Puklival vagy Pukli nélkül, de történjen már valami előrelépés. Két év múlva akarnak új tantervet írni. Szándékos időhúzás.
Mi lesz ezzel a még + két évfolyammal?
De nekünk akkor is a jelenlegi kormány hivatalos tantervét kell teljesítenünk, tetszik vagy nem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.