Profi helyezhette el az Eötvös intézet számítógépes hálózatában az adattovábbításra alkalmas szerkezetet – mondta a Magyar Nemzetnek Majtényi László.

Az intézet irodájának helyet adó bérházba több, biztonsági zárral ellátott ajtón át lehet bejutni, csakúgy, mint a helyiségekbe.

Erőszak nélkül ment be az ismeretlen. Igaz, több zárunk is elromlott, ami egy szakember szerint illegális behatolást is jelezhetett – mondta az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnöke. – Várhatóan nem teszünk feljelentést a talált szerkezet miatt. Megfontolandó ugyanis, van-e értelme a feljelentésnek, hiszen akkor át kellene adni a bűnjelet, tanúvallomást kellene tenni. Egy ilyen ügyben vannak olyan információk, amelyeket az ember nem ad tovább; például nem szeretném elárulni, ki segített megtalálni a poloskát

– magyarázta a volt adatvédelmi biztos.

A Fidesz-tag, feljelentéseiről elhíresült Tényi István a sajtóhíreket összefoglalva bejelentést tett az Országos Rendőr-főkapitányságon ismeretlen elkövető ellen tiltott adatszerzés bűntett gyanúja miatt a szerkezettel kapcsolatban.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
ugyanmááá.. ez egy döglött akna...egy profi nem bukik le..és nem így..ez egy szűrő, semmi más...

ha valaki ebből a hírből azt hinné, hogy csak ezeket hallgatták le , az téved...azt hallgatnak le és akkor, akire, és amikor kedvük van...

ez a számítástechnika nagy előnye..a titkosszolgálatok csak hátradőlnek, kérnek egy kávét, és hallgatóznak.ennyi.ezt tudomásul kellene venni..ez érvényes minden adatforgalomra.

nincs menekvés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.