A Nézőpont Intézet összegzése szerint a májusi közvélemény-kutatások alapján is elmondható, hogy a kormánypártok a 2014-es választással közel azonos eredményt szereznének egy most vasárnapi voksoláson.

A Magyar Idők számára készült – az MTI-hez szombaton eljuttatott – összegzés szerint a májusban publikáló közvélemény-kutató intézetek (Nézőpont Intézet, Závecz Research, Republikon Intézet, Iránytű Intézet) felmérései abban megegyeznek, hogy a legvalószínűbb listás eredményeket nézve 40 százaléknál magasabb – tehát a 2014-es listás eredménnyel lényegében azonos – a kormánypártok támogatottsága.

Emlékeztettek arra, áprilisban a Republikon Intézet, a Medián és a Tárki is bőven a 2014-es választásnál jobb listás eredményt becsült a Fidesz-KDNP szövetségnek (53, 50, illetve 47 százalék).

A Nézőpont Intézet szerint zuhanásról ugyanakkor megalapozatlan beszélni: "egy-egy indok nélkül kiugró mérési adat után természetesnek számít, ha minden kutatócég eredménye visszarendeződést mutat az átlagokhoz".

A közlemény szerint a pártversenyt immár tíz éve vezető kormánypártok, és a pártverseny – kutatócégenként eltérő – második helyezettje közti különbség ráadásul minden intézet esetében igen jelentős, legalább 10 százalékpont.

Az intézetek adataiban eltérés mindössze abban mutatkozik meg – írják –, hogy a Jobbik, illetve egy feltételezett baloldali összefogás eredményét hogyan mérik. Jelenleg a baloldali pártok (MSZP, DK, Együtt, PM, Liberálisok) legvalószínűbb listás eredménye 22-33 százalék között mozog a kutatócégeknél, a Jobbik támogatottsága pedig ezen a bázison 18-27 százalék.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
A számok valóban ezt mutatják. De a hídon akkor kell átmenni, mikor odaértünk.
Kisbundi
Nem tudom melyik oldalról néz ez a NÉZŐPONT, de én amerre járok és az ebereket hallva azt tapasztalom, hogy úgy szidják Orbánt és klienturályát mint a bokrot.Ez lenne az a bizonyos nagynépszerűség? Az én nézőpontom szerint aligha!
Vizual
Elhiszem a Nézőpontnak amit ír ! Lopnak csalnak igy előre elkészíti a választási győzelmüket.
Jozefina
Nézőpont kérdése. Nekem a nézőpont valótlanságokat állít!!! Mindig is kétségesek voltak a felméréseik, melyek ki tudja hol készülnek!!??
percsi
Most már minden megyében, nagy-és kisvárosban van stadion. Ott kellene megmérkőzniük a pártoknak. A szurkolótábor mindent elárulna :)
Desischado
Remélem, nem igaz. De ha mégis, akkor hivatalosan is megállapítható, hogy az ország javarésze agyhalott birka!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.