14:38

A tűzszerészeti munkálatok végeztével újraindult a vasúti közlekedés Ferencváros és Kelenföld között hétfő délután – közölte a Mávinform az MTI-vel.

A ferencvárosi és a kelenföldi vasútállomás között azért nem jártak a vonatok hozzávetőlegesen másfél órán keresztül, mert délelőtt földmunkák közben egy több száz kilós légibombát találtak a budai Infopark területén.

A pályazár ideje alatt az érintett vonatok Kelenföldig közlekedtek és onnan indultak vissza. Abban az időszakban még viszonylag kevés vonat járt, a délutáni csúcsforgalomban pedig már zavartalan lesz a vonatközlekedés a Ferencváros-Kelenföld szakaszon – tették hozzá.

11:45

Lezárják a Rákóczi hidat, a közeli budai rakpartot és a Dunán a hajózó útvonalat, miután földmunkák közben egy több száz kilós légibombát találtak a budai Infopark területén hétfő délelőtt – tájékoztatta a honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje az MTI-t.

Bátyi Edina korábban közölte: kiürítetnek két irodaházat, valamint az Eötvös Loránd Tudományegyetem egyik épületét is. Ugyanakkor 600 méter hosszan, a második világháborús bomba feltalálási helyétől 300-300 méterre lezárják a Magyar Tudósok körutat. Ebbe beleesik a Rákóczi híd, illetve a Duna is.

A lezárás a tűzszerészi munkálatok kezdetekor lép érvénybe, és azok befejezéséig tart – közölte a szóvivő.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.