A Szépművészeti Múzeum műtárgykölcsönzési listáján az Adriatiq Islands Group Hungary Kft. is szerepel, amelynek Vitézy Tamás volt a tulajdonosa – írja az Átlátszó.

A 2008 elején bejegyzett, majd 2015 őszén megszűnt kft-nek egy horvát cégen keresztül az Orbán Viktorral távoli rokonságban lévő üzletember, Vitézy Tamás volt a tulajdonosa. Az Adriatiq két ügyvezetője pedig 2008 januárja és 2010 februárja között Szalay-Bobrovniczky Kristóf és a Baán Lászlóval baráti kapcsolatban álló Habony Árpád volt.

Az Adriatiq Islands Group Hungary Kft. először 2008. december 8-án kötött szerződést a Baán László által igazgatott Szépművészeti Múzeummal. A megállapodás szerint a cég három évre kapott kölcsön három festményt havi nettó 10 ezer forintos kölcsönzési díjért cserébe.

Johann Georg Waxschlunger: Baromfiudvar pulykákkal

Jan van Ossenbeck: Pásztorok a kútnál

Jan van Ossenbeck: Jákob kivonulása Kánaánba

Orbán rokonának is adtak kölcsön képeket a Szépművészeti Múzeumból Az első után 10 nappal egy újabb kölcsönzési szerződést kötött egymással a múzeum és a Vitézy-féle cég. Az Adriatiq Islands Group Hungary Kft. további négy festményt kapott kölcsön három évre, szintén havi nettó 10 ezer forintos kölcsönzési díjért cserébe.

Francesco Fidanza után: Kikötő napfelkeltekor

Holland festő 1700 körül: Kikötői jelenet

Dirk Maes: Lovasok egy itáliai kastély előtt

Dirk Maes: Itáliai piactér lovasokkal

A dokumentum szerint az Adriatiq összesen 400 ezer forint restaurálási díjat fizetett azért, hogy megkaphassa a festményeket.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
@nyanya001: az olajos üzletmenetet fényezik velük HORVÁTORSZÁGBAN-a Vitézi és a kocsis mérnök ki van telepítve oda.A nyaraló sziget is így pottyantódott az ölükbe a sintérrel felesben.
Számtalan idevalósinak is van ott a közelben nyaralóháza-természetesen narancsködös gazdasági csodatevők egytől egyig.(érbeadott apartmanházak)
bencemacska
@bakegya: És a magyar bíróság kimenti a MOL vezért!!! A q... a...t.!!!
namihami
Ez egy olyan család, amelyik szereti a szépet.
Tied az ország, magadnak ""építed""-miként azt a fiúk apái, nagyapái már oly szemléletesen közölték a néppel. Csak folytatódik a családi hagyomány.
papa.49
@nyanya001: Volna tippem hogy kinél kéne keresni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.