A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tejpiaci ellenőrzésén megvizsgált 48 UHT tejből 22 külföldi – szlovák, cseh, és lengyel – előállítású terméket kell kivonni a forgalomból, mert zsírtartalmuk alacsonyabb volt a jelölésen szereplőnél – közölte a Nébih szerdán.

Kiemelik: a hatósági fellépésnek köszönhetően több tízezer liter, többségében 1,5 százalékos zsírtartalmú, a vásárlókat megtévesztő UHT tej kerül le a polcokról. Az érintett termékek közül 15 szlovák, 6 cseh, 1 lengyel előállítótól származik.

A közlemény szerint a tejpiaci ellenőrzések során országszerte mintegy 300 élelmiszer forgalmazónál végeztek mintavétellel egybekötött ellenőrzést a megyei kormányhivatalok és a Nébih ellenőrei. A szakemberek a nem magyar előállítású, alacsony áron értékesített UHT tejeket és félkemény sajtokat vizsgálták. Az országos akcióban 311 tétel UHT tejnél és 522 tétel félkemény sajtnál ellenőrizték a különböző élelmiszerbiztonsági, például jelölési és nyomon követési előírások teljesülését.

A tejzsír a tej értékes része, amit fölözés után például tejszín, vaj vagy tejföl készítésére használnak. A laborvizsgálatokon kiszűrt termékek zsírtartalma alacsonyabb volt, mint amit a gyártók a dobozon feltüntettek, megtévesztve ezzel a vásárlókat.

A hatóság a jövőben is folyamatosan vizsgálja a kereskedelemben kapható élelmiszereket, hogy kiszűrje a nem biztonságos, vagy a vásárlókat megtévesztő termékeket – közölte a Nébih.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
Ezért megint kötelezettségszegési eljárást kapunk majd, de le kell sz...ni.
A saját gazdáinkat kell védeni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Kapjátok jóval drágábban a 1,5%-os nemzethy tejes vizet.
Jozefina
Jól működik a V4-ek. Egymást kúrják át!!!
KisGenyo
@Hofipisti: Ha otthona a 189 Ft-os magyar tejbe beleteszel fél liter vizet, akkor megkapod a "csaló" szlovákot. Árán is vagy és a hazai gazdaságot húzod! ;-)
KisGenyo
@Hofipisti: De igazada van, együnk szart, mert olcsóbb a párizsinál! XD
Hofipisti
@KisGenyo: Ha így van, akkor már csak az a kérdésem, hogy az elmúlt években - mert ez az árkülönbség régóta megvan - mi a jó b... f...-ot csinált?
Jozefina
"Az érintett termékek közül 15 szlovák, 6 cseh, 1 lengyel előállítótól származik."
A V4-ek mérgezik a népet???!!! Nagyon jó!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok