Rekordnézettséget ért el kedd este az M4 Sport, hiszen az Ausztria-Magyarország Európa-bajnoki labdarúgó-mérkőzést 1 millió 734 ezren nézték, ami 48,3 százalékos közönségarányt jelent, a tévénézők csaknem felét – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóosztálya szerdán az MTI-vel.

Ezzel piacvezető lett az MTVA sportcsatornája a műsor adásideje alatt. A televíziós piac fragmentálódása és a kereskedelmi csatornák megjelenése óta először fordult elő, hogy a tévénézők fele a közmédia csatornáját választotta – olvasható a közleményben.

Hozzáfűzték: kedd este csaknem 3 millió embert ért el az M4 Sporton az osztrák-magyar meccs közvetítése. Ez a szám természetesen nem tartalmazza a kivetítőkön megjelent tartalmakat és az esetleges streamet sem – tették hozzá. Ezekkel együtt becslésük szerint "megközelítőleg 4,5 millió embert ért el" kedden az M4 Sport.

Az MTVA közölte továbbá, hogy az este 9 órakor kezdődött Portugália-Izland Eb-mérkőzés nézettsége 1 millió 39 ezer volt, a közönségaránya pedig 27,7 százalékos, ezzel a műsor adásideje alatt ugyancsak a legnézettebb volt a közszolgálati sportcsatorna.

Hangsúlyozták: a fő műsoridőt tekintve kedden a teljes lakosság körében az M4 Sport 35 százalékos, rekord közönségarányt ért el.

Az MTVA közleményében kitért arra is, hogy a közmédia online portfoliója csaknem 300 ezer valódi felhasználót vonzott, ebből a Médiaklikk 149 ezret, az m4sport.hu 113 ezret, de a Híradó.hu 73 ezer felhasználója is "kiemelkedő eredményt jelent" a portfolió összesített látogatószámában.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
"Ezzel piacvezető lett az MTVA sportcsatornája a műsor adásideje alatt."

Kár, hogy a "piac" az nem egy estére szól, az év másik 364 napján meg ugye tényező sem vagytok, nemhogy akármi.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
solidedge
Én megemelem a kalapom az MTVA erőfeszítései előtt. Nekik kell meggyőzni a népet, hogy a sz@rnak parfüm illata van.
eugen4402
Én először a gáztűzhely sütőjének az ajtaján akartam megnézni, de ott nem közvetítették a meccset, kénytelen voltam bekapcsolni az M4-et. Jól meg is lettem számolva...
namihami
Beszélje meg a Gazda a z UEFA-val, hogy mindennap EB legyen és minden alkalommal a magyarok játszanak, persze nyertes meccset. A változatosság kedvéért lehet VB is, persze ahhoz már a FIFA kéne, de egy ilyen szintű politikai fenoménnek ez már csak nem lehet gond?
Na, ilyen egyszerűen el lehetne intézni a nézettség 1%-ról való feljebb tornáztatását.
@Bringás: Tényleg remek csatorna. Különösen a riporterek és az élő közvetítések. Simán veri az összes kabaréprogramot, bármelyik adón próbálkoznak, az MTV1 legyűrni őket.
nevemnick
Agyament, (12:15) az MTVA nem csatorna
(MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap)
Ezt nem mondták el neked a szemináriumban?
Rózsika Hatházi
@Bringás: Neked! Vannak igényesebb nézők is. Tudod, akiknél nem a focinál kezdődik és végződik a kultúra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.