Az internet áfacsökkentésének célja, hogy minél több embernek lehetősége legyen internet-előfizetésre és az európai átlag fölé emelkedjen a internetelterjedtség – állította ki a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos pénteken az M1 aktuális csatorna műsorában.

Magyarországon ma a lakosság 70 százaléka internetezik rendszeresen, miközben az európai átlag 80-82 százalék; az a céljuk, hogy az internettel járó előnyöket egyre többen élvezhessék – közölte Deutsch Tamás.

Emlékeztetett arra, hogy a kormány tervei szerint 2017-től a jelenlegi 27 százalékról 18 százalékra csökken az internet-előfizetés áfatartalma.

Úgy vélekedett, hogy a digitális írástudás ma már létfeltétel, ezért elsőrendű cél, hogy az iskolából ilyen tudással kerüljenek ki a diákok, valamint az idősebb korosztályok is megszerezzék a digitális alapismereteket.

Mindez annál is inkább szükséges, mert ma 22 ezer informatikus hiányzik Magyarországon, az ő munkájuk pedig további 50 ezer álláshelyet teremthetne – mondta Deutsch Tamás.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
@human: Én pl. az internet ÁFA csökkenéssel megtakarithatnék havi 282 Ft-ot... ez annyira jelentéktelen összeg, hogy ezt a "választási igéretet" akár ki is huzhatnák a listájukról!! Ezzel csak az "igazi magyar nemzethy brigádot" lehet etetni. Sajnos ez a valóban rászorultakon egyáltalán nem segit...egyetértünk!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nevemnick
Csökkentik a net áfáját! Hurrá, megyek nyaralni... úgy harminc-negyven év múlva a Balatonra.
Fradigege
Tompika maszatol. Állandóan maszatol. A csajokkal az ágyat rendszeresen összemaszatolja. Nagy kúrógép. Az összes nőjét átbszta. Szerintetek, minket mennyire tolerál?
Cicamama55
Muszáj volt már neki is megszólalnia, hogy a jelenléti ívet aláírja.
Desischado
Pár forint, ennek a százszorosát meg másutt szedik be. És akinek nincs, előbb gépet kéne venni, és az sem olcsó! Elmentek ti a kénköves pokolba! Ha ingyen lenne a net, a szavazatomtól akkor is coki!
simmering73
Akkor számoljunk. Jelenleg 787ft a 27%-os áfám a neten. Ez csökken 9%-ot, azaz 70 ft 80 fillért. Na elmész te a jó ...-ba.
papa.49
,,Nesze semmi, fogd meg jól,, haszna nincs de dicsekedni jó lehet vele, a birkák nagy többsége úgyis hadilábon áll a számokkal, így fingjuk sincs arról ez pontosan mit, és mennyit is jelent, én szerintem meg SEMMIT!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.