A függetlenség és pártatlanság érvényesülése elengedhetetlen a szakértők és így az egész igazságszolgáltatás iránti közbizalom szempontjából – hangsúlyozta az igazságügyi miniszter az Igazságügyi Szakértői és Kutató Intézetek (ISZKI) humánbiológiai szakmai napján tartott tanácskozáson pénteken Budapesten.

Trócsányi László a rendezvényen hangsúlyozta: a szakértők befolyása egy-egy eljárás kimenetelére olyan nagy, hogy a beléjük vetett bizalom erősödése vagy gyengülése az egész igazságszolgáltatás megítélésére döntő hatással lehet.

A miniszter a szakértői függetlenséget a bíróihoz hasonlította: a szakértő intézményi-hivatali rendben és keretben végzi munkáját, de nem befolyásolható, nem utasítható. Szakvéleménye egy lesz a bizonyítási eszközök közül, amelyeket a bíró mérlegelés tárgyává tesz és akár nagy súllyal is figyelembe vehet – mondta.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
"A függetlenség és pártatlanság érvényesülése elengedhetetlen" AKKOR miért nem az???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bringás
@Horizont: Miért kattannék le Fletóról, ha Orbánt itt orrba szájba ekézhetik?
sziha
@Nil: A jog nem egyenlo az igazsaggal (Alkotmanyjogi alapismeretek, kb 1. oldal). Sajnos. Eleg nagy baj, hogy meg az sem igaz, hogy az erosebb kutya. Itt a penz a minden. Es attol soha, egy birosag, ugyvedi iroda, stb nem fog elallni.
Bringás
@Horizont: Fletó a volt miniszterelnök!
Bringás
@Horizont: Kóstolgatsz, kedves? :-)))))))))))
Tegyed!
Nil
@sziha: Sajnos amit leírtál azzal tisztában vagyok, csak nehezen emésztem meg. A jog teljesen ellentmond a törvényeknek, melyek az élet alapjai - ezért inkább ártanak mint segítenek - szomorú hogy a törvénygyár büszke a teljesítményére - vagyis hogy tönkre teszik az életet

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.