A magyar nyugdíj rendszer lassan de biztosan az összeomlás felé halad, a következő 20 évben eléri teljesítőképessége határát – írja közleményében a Demokratikus Koalíció.

Ennek következménye, hogy az Orbán-kormány jövőre a ma nyugdíjasait 0,9%os nyugdíjemeléssel „kényezteti”. A milliárdos propagandával ellentétben a nyugdíjasok jövőre nem egyet előre, hanem kettőt hátralépnek.

A kirívóan magas járulékot fizető magyar dolgozókra szintén cudar jövő vár. A nyugdíjrendszer fenntarthatósága érdekében borítékolható a leendő nyugdíjak brutális mértékű, akár 45%-os csökkentése. 2030-2040-re a nyugdíjba vonulók jövedelmüknek a jelenlegi 90%-a helyett várhatóan a felével számolhatnak időskori ellátásként. Ez milliós nagyságrendben eredményezhet majd nyugdíjukból megélni képtelen időseket.

A Demokratikus Koalíció a parlamenti pártok közül egyedüliként fogalmazott meg szakmai programot a nyugdíjrendszer összeomlásának elkerülésére. A DK Sokak Magyarországa programja szerint az államnak két pillérre, alapnyugdíjra és munkanyugdíjra kellene választania a nyugdíjkifizetéseket.

Az adóbefizetésekből finanszírozott alapnyugdíj révén ki lehetne védeni a tömeges időskori elszegényedést, míg az egyéni nyugdíjszámlához kötődő munkanyugdíj pótolhatná a nyugdíjba vonuláskor kieső munkajövedelmet. Az állam így egyetlen embert sem hagyna magára időskorára, viszont továbbra is méltányos lenne azokkal, akik végigdolgozták az életüket – áll az ellenzéki párt közleményében.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Ez bizony minden józan számítás szerint is várható, hisz patkányék már elkezdték a "Felesleges nyugdíjasok Projekt 1.0" megvalósítását!
Mégiscsak tárgyalni kell pár, kamikaze hajlamú bátor nyugdíjassal, míg az aktívak összeszedik a bányadinamitot!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
Repülőn:
Orbán, és Gyurcsány utaznak egy magánrepülőn. Egyszer csak elrepülnek egy nagyon szegény falu fölött.
Megszólal Gyurcsány:
- Hallod-e Orbán, ha én ide ledobnék egy szelet kenyeret, kezet csókolnának nekem a népek.
Erre Orbán:
- Ha én ledobnék egy 1 zsák kenyeret, akkor ezentúl mindég rám szavaznának.
Na, erre hátra szól a pilóta:
- Én meg, ha ledobnálak benneteket, fényesre nyalnák a seg...met.
pali85
Lehet,hogy lesz nyugdíj csökkentés,de ez a DK. VEZETŐKÖN KEL VÉGRE HAJTANI,MERT IGEN MAGAS NYUGDÍJAT SZAVAZTAK MEG MAGUKNAK AMIKOR ŐK VEZETTÉK,TETTÉK TÖNKRE AZ ORSZÁGOT.
bence
@Szókrakész: ! Az igaz ! Mint ahogyan az is , hogy annak adása nem volt kötelező ! Ám mégis megkapták hosszú ideig ! A g..i pedig ne ígérjen olyanokat amiket teljesíteni nem tud ! Mert az ilyen ígéret egyenlő a hazugsággal ! Az ígéret szép szó , ha ... folytassam ?! És még az ilyen meri állítani a másikról , hogy hazudott ! Na kussban legyen , mert nemcsak éjjel és nappal , de hazudik mindig amikor kinyílik a pofája !
Szókrakész
@bence: Minden politikus ígéretek halmazával jut csak kormányra.
Eleve azt kell nézni ki ígéri.
A mit az már mindegy.
A fidesz qrmány már az első orbánc érában bebizonyította, hogy nem szabad hinni nekik.
Ellenzékben pedig a dedósokhoz hasonló viselkedést produkálták.
Orbán játszotta az agresszív kismalacot.
Mellette ígértek, fűt, fát.
Rétet, erdőt.
Aki meg mégis megkajálta az magára vessen.
Viszont a szocik, Elquró Luciferóval az élen a rossz, katasztrofális qrmányzásukkal megágyaztak a fidesznek a második 4 évhez.
Les miserables
@Bringás: Nem kell adni családi pótlékot, aki nem dolgozott vagy éppen nem dolgozik.Valamint aki bűnözik az napi 10 000 ft-t fizessen a kosztért kvártélyért + az eljárás költségeit is fizesse meg.Valamint MINDENKI fizessen tb-t és adót !A nyugdíjasok is ! Hollandia így működik !Én most haza beszélek ,mert 63 múltam és még 4 évet kell dolgoznom hogy nyugdíjat kapjak Hollandiától ! Itt ennyi a korhatár .Vagyis ha két társaság összevagdalja egymást akkor azok fizessék ki a gyógyítás költségeit. Amióta itt napi 18 € felszámolnak a raboknak 8 börtönt zártak be !Valamint aki elveszti a munkahelyét ÖN HIBÁJÁN kívül,munka nélküli segélyre jogosult ami 6 hónap után 3 hónap de aki 5 évet dolgozott annak 3 év segély jár ha egyedül álló ha házas 1,5 év ! Magán és állami nyugdíjkassza van általában ,de a kasszát nem szabad tőzsdézni vagy értékpapírba fektetni meg bankban se tartani lakásépítési ügyletekébe teszik és nem iflálodik ,mert a lakbér meg a lakás árak itt is felfele mennek !Viszont a tb itt oylan mint Amerikában mindenki magán biztositást köteles fizetni ,még a hajléktalan is !Ha nem fizet, börtönbe csukja mert adócsalás a tb nem fizetése.
1magyar
Az sajnos megeshet, de bármely más párt esetén, kivéve talán a jobbik, muszlimok özönlik el az országot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél