A magyar kormány és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) képviselői hétfőn aláírták az Erste Bank Hungary 15-15 százalékos részesedésének megvásárlásáról szóló szerződést Budapesten; a magyar állam a részesedésért 38,9 milliárd forintot fizet.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az aláírás után kifejtette,

a magyar állam nevében a Corvinus Zrt. vásárolja meg az Erste Bank Hungary Zrt. 15 százalékos kisebbségi tulajdonrészét.

Felidézte, hogy tavaly februárban az EBRD-vel abban állapodott meg a magyar kormány, hogy a korábbiaknál szorosabban együttműködnek a magyar gazdaság szempontjából fontos pénzügyi kérdésekben. A kormány azt is vállalta a tavaly februári együttműködési megállapodásban, hogy

jelentősen mérsékli a bankrendszer terheit, hogy a hitelezési aktivitás bővüljön. Így ígéretéhez híven több lépcsőben csökkentette a bankadót, együttesen mintegy 80 milliárd forinttal

- tette hozzá.

A magyar állam a részesedésért 38,9 milliárd forintot fizet, az árat külső szakértőkkel, piaci értékeléssel alakították ki.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@Kutyuska: Minden amit korrupciónak tudtunk eddig (mszp idején) az ma már kormányprogram (ezt ugye saját századvéges embereik mondták). Miért ne vennének 180 fokos fordulatot a bankok esetében, ha már fideszes kézbe kerülnek? Az eddig embereket kizsákmányoló bankok helyét most az embereket nemzetérdekből kizsákmányoló bankok veszik át. Az eredmény ugyanaz, csak ettől a nemzeti fűszertől emészthetőbb a birkáknak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
Rendesek, nem? Miután beletenyereltek - közpénzből! - az Erstébe, máris felvetődött a bankrendszer terheinek csökkentése!
Kutyuska
@human: A birkáknak valószínűleg emészthetőbb, de én nem felejtek.
Jót derültem tegnap,amikor Varga nyilatkozott ezzel kapcsolatban. Nem is tudtam, hogy van humorérzéke, ugyanis azt mondta, hogy növelni akarják a bizalmat a bank felé azzal, hogy az állam is tulajdonosa.
Nem tudom, ki hogy van vele, én azt javaslom, mindenki mentse a pénzét az Erste bankból, amíg tudja. Ennyi bizalmam maradt az Orbán kormány felé az elmúlt évek tapasztalatai alapján.
hetöndöe
Ki is ordítozta anno,hogy bankárkormány?Naponta legalább ötször nyomták a sajtótájékoztatójukon.Amúgy a felcsúti vadparaszt barátja,a LOPcsányi mecsoda?
sokanvagyunk
Én kis naiv meg azt hittem, arra gyűjtik a pénzt, hogy visszavásárolják az MNB-t Matolcsytól. :)
human
@Kutyuska: Ne is mond. Mikor beindult a takarékszövetkezetek központosítása én már rosszat sejtettem. És egyből le is esett a kamat. Lassan Svájcot is beérjük legalábbis azon a téren, hogy én fogok fizetni azért, hogy bent van a pénzem.
Kutyuska
@human: Mi 2010-ben Orbán kormányra kerülésekor minden megtakarításunkat kivettük, mert semmi jóra nem számítottunk tőlük tudva, hogy mit művelt az első Orbán kormány.
Akkor is pofátlanok és gátlástalanok voltak, csak nem ilyen nagy mértékben, mint most.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.