Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint nagy visszhangja volt a magyar kormány által a Daily Mail című brit lapban megjelentetett, a britek EU-tagsága mellett kiálló hirdetésnek, mert felértékelődött a magyar álláspont az elmúlt időszakban, és "van súlya" annak, hogy a magyar miniszterelnök mit gondol a kérdésről.

A kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna műsorában hétfő este azt mondta: nagyobb visszhangja volt a hirdetésnek, mint amit a felület indokolna, hiszen egyértelmű kiállás arról, hogy a kormány mit tart Európa érdekének. Hozzátette: Nagy-Britannia az EU második legnagyobb gazdasága, amely nélkül az unió előtt álló kérdéseket nehéz lenne jól megválaszolni.

Úgy fogalmazott: Magyarország álláspontja a többi között a migráció ügyében vagy a gazdasági problémák megoldására tett lépések miatt értékelődött fel.

Kovács Zoltánt arról is kérdezték, hogy a britek kilépéséért kampányoló Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) egyik képviselője egy Twitter-üzenetben a "szélsőséges" Jobbiknak tulajdonította a hirdetést, hozzátéve: "akartok politikai uniót ezekkel?". A kormányszóvivő úgy válaszolt: a képviselőnek bocsánatot kellene kérnie tudatlanságáért, mivel tisztában kellene lennie azzal, hogy milyen színezetű a magyar kormány és milyen álláspontot képvisel.

A kormány Nagy-Britannia európai uniós tagságának megőrzése mellett érvelő hirdetést jelentetett meg hétfőn a Daily Mail című konzervatív napilapban.

A döntés az Önöké, de szeretném, ha tudnák, hogy Magyarország büszkén áll Önök mellett az Európai Unió tagjaként

– áll a hirdetésben, amely alatt Orbán Viktor aláírása, felette a magyar címer, mögötte pedig a magyar zászló látható.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Errol mindig az a szitu jut eszembe, amit Rejto Jeno irt le az egyik regenyeben: amikor a Radzeer kapitanysagat egy idore Pepita Ofelia vette at es Piszkos Fred hizelgett neki, hogy ora mindenben szamithat Ofelia, ezzel a hajon mindenkit elidegenitett Ofeliatol, igy szerezte vissza a kapitanysagot a hajo felett... Lehetsegesnek tartom, ha Europaban meg valaki mas is elolvassa ezt az omlengos tamogatast, akkor minden normalis hatalom kicsit felreall Cameron mellol, mert ha orban a baratja, mi szuksege mas ellensegre?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@magyarbakancs: Persze. Meg a zsetonert, amit Anglia befizet a kozosbe, amibol a futyisz urizalhat...:o)))
Toby
Szóval hogyan is van, hogy senki ne pofázzon bele a magyar belügyekbe?
christike
A cikket és kommenteket is érintőlegesen olvastam.A véleményem , hogy ,ha úgy szavaznak ,h kilépnek , ne feledjük a világ 5. legnagyobb gazdasági hatalommal bíró országa , ergo: boldogul az EU nélkül . Azonban a németek továbbra is itt akarják majd eladni pld. BMW-jüket, franciák a boraikat és sorolhatnám. Akkor gondolom már felkészültek, hogy mondjuk kétoldalu szerződéseket kössenek egyes országokkal. Az,hogy mi lesz az ott munkátvállalókkal ? , hát pont ezzel van a gondjuk , hogy nem akarják fizetni a szoc. juttatásokat, ill. majd biztos szigorítanak a feltételeken. Én nem izgulok egy cseppet sem , mert akkor is az lesz amit a nagyok akarnak!
justhpeter
@Toby: Várom, hogy Cameron az őszi migránsügyi népszavazás előtt hirdetéseket tesz közzé az összes magyarországi napilapban, óriásplakáton és valamennyi tv csatornán azért, hogy fogadjunk be még több migránst.
papa.49
Most az angol külügyminiszter küld vajon megjegyzést a tarajosgőtének, hogy ne pofázzunk bele a belügyekbe???
nezelodo
@Toby: Ja,a miénkbe (Orbán belügyébe) senki ne pofázzon bele, de a dakota, illetékes KISZ titkár elvtárs az Egyesült Királyságban is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.