A Telegraph szerint az EU is vizsgálódik a felcsúti kisvasút körül, mert felmerült a gyanú, hogy a magyar kormány nem megfelelően használta fel azt a 2 millió eurós forrást, amit a kisvasút építésére kaptak. 

Az uniós eljárás Jávor Benedek bejelentésére indul. Szerinte a kormány hatalmas számokat ígért, a kisvasút remélt turisztikai vonzeréjere alapozva azt jövendölték, hogy napi 2500-7000 utas vált majd jegyet. Ehhez képest az első hónapban átlagban 51-en utaztak rajta.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára szerint azonban a kormány sosem ígért napi több ezer utast. Az államtitkár több két kalkulációt is elküldött a 444-nek, ezekben pedig az szerepel, hogy a kisvasút építését előkészítő dokumentumok csak évi 10 ezer utassal számolnak, ami napi 27-28 utast jelent.

Az Átlátszó korábban kiperelte a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól a kisvasút engedélyezési dokumentációját, és ezek alapján írták meg, hogy napi 2500-7000 utassal számolnak az iratok.

Csepreghy szerint az Átlátszó félreértelmezte a dokumentumot, hiszen amit utasszám-becslésnek hitt, az egy rutinkalkuláció, ami csak azt mutatja meg, hogy kisvasúton közlekedő kocsik teljes és 50 százalékos kihasználtság esetén hány főt tudnának szállítani. Az államtitkár azt mondta, hogy pont emiatt nem is indít eljárást az EU.

Tehát mindent összevetve a napi 51 utas óriási siker, érdemes volt rákölteni 850 millió forintot.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Van még hova fejlődnünk. Észak-koreában például így néz ki az autópálya csúcsforgalomban:
www.youtube.com/watch?v=RGVFc5Q1g64
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Aki Én: 12.41-re: A babakocsit kihagytad, Bringas, ugyhogy en fogok tudni nyilvanosan szoptatni, amivel a kis magyar gyerekek szuleteset akarnam fellenditeni, mert a Mi Miniszterelnok Urunk mindenki ele kituzte ezt a szent celt...
Ja, es halokocsi sincs, pedig ott keszulnenek a kis magyar gyerekek... Majd szolok a Mi Hon Szeretett es Melyen Tisztelt Miniszterelnok Urunknak, hogy intezkedjen! Fog is, mert O ejjel nappal ertunk dolgozik, es meg az EB-re is helyettunk utazott ki, a szotyolat helyettunk kopkodi, de ahogy elnezem, a tokeit meg mindig sajatmaga vakarja...
Na ugye...
Toby
@Bringás: Én is remélem, hogy a miniszterelnökúrnak lesz kocsija, szép fekete, amolyan combi kivitel, tetején református "jelvény" és sokan kísérik, lassan...hogy meggyőződjenek a saját szemükkel, van Isten!
nemjoezigy
Ha kilépnek az angolok az eu-ból, akkor az orbán is elmondhatja hogy ehhez ő is hozzájárult.
Mert normális angol nem fogadja el, hogy az ő adójából egy törpediktátor megalomán álmai valósuljanak meg, mint pl a kisvasút, a birtokok és a többi!
~ 6715 millió euróval támogatta 2006-2014 között az eu-t az Egyesült Királyság.
Ebből több mint nettó 3 milliárd eurót húztak ki a kormányaink 2006-2014 között.
index.hu/chart/2016/06/10/a_nemetek_nyulnak_a_legmelyebben_a_zsebukbe_a_penzelesunkert/
Vizual
Néha az érzés valósággá válik. Agyament...
kukac50
A Felcsúti kis vasút egy beteg ember agyszüleménye !
Borsodi
Ez várható volt,sikeres mint minden amit a fidesz csinál. Mi meg el is hiszünk mindent!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.