A kedd esti kárfelmérések alapján az ezerhez közelít a keddi jégesőben károsodott épületek száma Szatmárban, egy családot ki kellett telepíteni – tájékoztatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerda reggel az MTI-t.

Dóka Imre közölte: szerdára virradóra is folytatódott a kárelhárítás és az épületek fóliázása a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók, valamint az önkéntes mentőszervezet tagjainak segítségével.

Kedd este Uszkán egy felnőttet és egy gyermeket ki kellett telepíteni, mert a lakóházuk lakhatatlanná vált. A kárfelmérések alapján a második, kedd délelőtti jégeső Csengersimán száz, Tiszabecsen pedig több mint egy tucat helyen okozott károkat, így már az ezerhez közelít a viharban megsérült ingatlanok száma – ismertette a szóvivő.

A vihar sújtotta térségbe közben folyamatosan érkezik a segítség: a hivatásos erők támogatására kedd délután indult el a Budapest Mentőszervezet és a Budapesti Tűzoltó Szövetség két gépjárműve és tizennégy tagja, akiket szerdán további huszonöt önkéntes követ. A mentőcsapat a településeken kialakult környezeti károk felszámolásában és a háztetők szerkezeti sérüléseinek helyreállításában vesz részt.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a vészhelyzet-kezelési munkacsoportját küldte Szatmárba, feladatuk a kárfelmérés lesz, valamint megkeresik a legelesettebb embereket, a sokgyermekes családokat, magukra maradt időseket annak érdekében, hogy személyre szóló segítséget nyújtsanak az otthonuk helyreállítása során.

A Baptista Szeretetszolgálat HUBA Rescue 24 speciális húsztagú mentőcsapata a tetők helyreállításában segít a károsultaknak. A segélyszervezet egymillió forintos gyorssegélyből tetőléceket és tetőfóliákat biztosít a rászorultaknak Rozsályon és környékén. A szeretetszolgálat az 1355-ös adományvonalon, valamint "viharkárosultak" megjelöléssel a KDB Bank 13555555-5555555-55555555 számlaszámon keresztül várja az adományokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.