A hétvégén lejárt az ultimátum, amit a tüntetők a kormánynak adtak, hogy teljesítsék a követeléseiket. Ezek között volt, hogy az alkotmánybíróság garantálja, hogy nem oszlatják fel a Különleges Ügyészi Egységet, alakítsanak rendkívüli bíróságokat, amik a magas rangú politikusok ügyeit tárgyalják, állítsanak fel átmeneti kormányt, ami megszervezi a szabad választásokat és Gjorge Ivanov elnök mondjon le. Ezek nem történtek meg, hétfő délután ezért újra elindultak a tüntetések a fővárosban, Szkopjében, ahogy más lassan két hónapja folyamatosan. Ezek a tüntetések mindig a Különleges Ügyészi Egység irodája elől indulnak (ezta független testületet állították fel a tömeges lehallgatási botrány után), és ezeknek lettek a szimbólumai a festékbombák, amikkel a tüntetők erőszakmentesen, de azért elég erőteljesen fejezik ki a véleményüket. Az viszont, hogy a határidőre sem történt semmi, alaposan feltüzelte a hangulatot. Több tízezren jöttek össze, és a szervezők előre figyelmeztettek...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Őszintén szólva irigy vagyok a jogállamért kiálló macedónokra. Szurkolok nekik, hogy megtisztítsák a politikát a korrupciótól. Teljesen nem lehet persze, de minimalizálni kell.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.