Szentendre és a Dunakanyar egyetlen gyógypedagógiai iskolája levelet kapott egy fideszes önkormányzati képviselőnőtől, hogy ne vigyék a gyerekeket a közeli játszótérre, mert az elsősorban a környéken lakó fiataloké – tudta meg a nol.hu

A Bárczi Gusztáv Általános Iskola Szentendre város és a Duna-kanyarig terjedő téréség egyetlen gyógypedagógiai intézménye. A három évtizede működő iskolának 60 sajátos nevelési igényű diákja van, köztük mozgássérültek, autisták, Down-szindrómások.

A napokban egy önkormányzati húzás zaklatta fel az iskola szülői közösségét. A  körzetes képviselőnő, Zakar Ágnes arra kérte fel e-mailben az iskola vezetését, hogy a gyerekeket ne vigyék többet az intézmény közelében található egyetlen játszótérre.

A Fidesz-KDNP képviselője azt írta a Szegedi utcai játszótérről, hogy

Ez egy környék gyerekeinek és nem iskolai táborozóknak épült kis játszótér!

Bár a levelet több iskola is megkapta, a bárczis szülők magukra vették, mivel innen nem tudják a beteg gyerekeket azokra a távolabbi terekre, strandokra vinni, amelyeket Zakar Ágnes javasolt.

A képviselőnő által alkalmazott megkülönböztetést igen szomorúnak tartjuk

– jelentette ki a szülők nevében Berki Zsuzsa, az egyik diák édesanyja. „Az "iskolás gyerekek," mint rongálók általánosítás megítélésünk szerint nem vezet sehová. Az "iskolás gyerekek" éppúgy jogosultak a játszótér használatára, mint bármely más gyermek, és rájuk nézve éppúgy kötelező a rendeltetésszerű használat, mint a "környék gyermekeire" nézve.

106 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
nagyon izz lenne az ideje, hogy ezeket a szellemileg, erkölcsileg és emberileg fogyatékos képviselőket zavarná el valaki! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nusika
Nem olvastam végig a hozzászólásokat, de jelezném ennek az okos FIDESZES KÉPVISELŐASSZONYNAK, hogy nem szabad elkülőniteni az "egészséges" gyerekeket a fogyatékkal élőktől, meg kell szokják, hogyha kell segítsenek nekik a játékban ,a sportban, az életben, ezeknek az emberkéknek. Csak egy példát tudok mondani, hogy én nap-mint nap találkozom pl. kerekesszékes sportolokkal, látásérültekkel, aDown-szindrómásokkal, akik ugyan olyan értékes emberkék mint az "egészséges" sportolók. Bármikor történhet egy baleset az egészséges emberrel és akkor ...
Borsodi
Mit várhatunk elvégre a fidesz a gyűlölet keltés nagy mestere.Összeférhetetlenek felsőbb rendűnek érzik magukat legtöbbjük már nem is a földön jár.Nem kívánom de még neki is születhet vagy lehet ilyen gyereke.Aki így viselkedik,hogy is segít másokon?
www.youtube.com/watch?v=a8qs-b_5C6I
Cicamama55
Most jöttem rá-én balga,-ez 2016-os hír...Mondjuk a "Bringásról" rájöhettem volna, ha már ilyen figyelmetlen voltam. Azért kíváncsi lennék, mennyire népszerű a hölgy napjainkban, változott-e a nézete?
Aki Én
Kereszténydemokrata, családbarát fidesz. Meg a qrva anyjuk, az.
Ki a bánatos fasznak képzeli magát ez a félresikerült kretén? Majd utasításba adja a környéknek, hogy ki mehet egy játszótérre és ki nem? Valóban ez volna a dolga egy ,,képviselőnek"?
Ősszel jusson eszükbe a választóknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.