Magyarország veszített – így értékelte a brit népszavazáson született döntést pénteken sajtótájékoztatón az MSZP elnök-frakcióvezetője, aki szerint a jelenlegi helyzetben a magyar kormány betelepítési kvótáról szóló referenduma az Európai Unióból kivezető út első állomása lehet, ezért meg kell állítani Orbán Viktor miniszterelnököt ezen az úton.

Tóbiás József értékelése szerint a brit döntés következményeként Magyarországon lassulni fog a gazdasági növekedés, a következő évtizedekben kevesebb uniós fejlesztési forrás érkezik majd magyar településekre, és nyitva marad az a kérdés, hogy mi történik a Nagy-Britanniában élő és dolgozó 300 ezer magyarral.

Úgy vélte, míg az európai uniós tagországok kormányai és pénzügyi vezetői válságtanácskozásokon keresik a közös megoldást, addig Orbán Viktor magyar miniszterelnök arról beszél, hogyan kösse össze a menekültkérdést saját népszavazási kérdésével.

Szerinte a brit döntéssel "új helyzet van", világossá kell tenni, hogy a kormány népszavazási kezdeményezése az Európai Unióból kivezető út első állomása, ezzel szemben az MSZP népszavazási kérdése arról szól, hogy bent maradunk az Európai Unióban, és gazdaságában erős, biztonságos Magyarországot tudjunk építeni.

Az MSZP elnöke kiemelte: a kormány populista, demagóg politikája az elmúlt években európai uniós vonatkozásban konfliktust és megosztottságot hozott. "Az állandó Brüsszellel való harcolás az ide vezet. Nagyon komoly árat fog fizetni Magyarország, ha ezen az úton tovább megy" – fogalmazott Tóbiás József, aki szerint meg kell állítani a miniszterelnököt ezen az úton, mert nem ezt kívánja Magyarország érdeke.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
" mi történik a Nagy-Britanniában élő és dolgozó 300 ezer magyarral."
Aki ilyen buta és félrevezető spekuláns zagyvaságokkal próbál manipulálni az nem politikus hanem terrorista.
...amúgy nem lesz semmi azokkal akik kint dolgoznak hivatalosan ...mi lenne sőt mivel így megszüntették az ázsiai orvos, mérnök és szakember áradatot még nagyobb szükség lesz a keleteurópai munkaerőre...és ez a kopasz ebből akar hitelt kovácsolni ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.