A Fidesz frakcióvezetője, Kósa Lajos az Európai Unió elégtelen bevándorláspolitikáját tartja a brit EU-népszavazáson született kilépési döntés legfőbb kiváltó okának.

A frakcióvezető pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, minden népnek joga van eldönteni, milyen politikai közösséghez akar tartozni. Ezért a britek döntését – vagyis hogy a csütörtöki referendumon a többség az EU-ból kilépést támogatta – a Fidesz-frakció tiszteletben tartja – közölte.

Szerinte a brit népszavazás kampányában a legtöbb vita az EU migrációs politikájáról folyt. Az angolok úgy látják, az EU nem biztosítja a védelmüket, Brüsszel képtelen megvédeni saját polgárait – mondta Kósa Lajos, aki szerint ez volt a legfontosabb ok, amiért a britek többsége a kilépés mellett döntött.

"Az nem fog menni, hogy miközben az európai szociálliberális elit bevándorláspárti, az európai választópolgárok döntő többsége nem az"

- fogalmazott, hangsúlyozva: Magyarország egy erős Európában érdekelt, amely megvédi a polgárait, figyel a véleményükre.

A politikus arra is felhívta a figyelmet: a magyar kormánynak mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy az Angliában dolgozó magyarokat semmilyen joghátrány ne érje.

"Szomorúan állapítjuk meg, hogy valószínűleg annak az embernek volt igaza, aki azt a bonmot-t fogalmazta meg, hogy Európa néhány millió migráns kedvéért elveszített 64 millió állampolgárt és Európa második legerősebb gazdaságát"

- mondta a frakcióvezető.

Arra a felvetésre, hogy a magyarországi ellenzék szerint a kormánynak vissza kellene vonnia a kvótareferendumot, Kósa Lajos úgy reagált: ez egy téves álláspont, de teljes mértékben alátámasztja azt a kormánypárti vélekedést, hogy az ellenzék a bevándorlásban érdekelt. A kvótareferendum fontos lépés annak érdekében, hogy a magyarok úgy érezzék, az EU nem egy barátságtalan otthon, ahol brüsszeli bürokraták döntése alapján bármely tagállamban bármit meg lehet tenni – jegyezte meg.

A politikus kérdésre azt is egyértelművé tette, hogy a Fidesz-frakció elkötelezett egy erős EU mellett, ezen nem változtat a brit álláspont sem. Hangsúlyozta továbbá, hogy a munkaerő EU-n belüli szabad áramlása – amelyet nem lehet összekeverni az unión kívülről érkező migrációs nyomással – alapvető európai érték, a Fidesz mindig is ennek pártján volt, és ez ezután is így lesz.

A péntekre összehívott, de határozatképtelenség miatt elmaradt nemzetbiztonsági bizottsági üléssel kapcsolatban Kósa Lajos kérdésre válaszolva azt mondta: a kormánypárti képviselők azért maradtak távol, mert szerintük az ülés a szocialisták pártelnök-választási kampányának lett volna a része, ahhoz pedig a kormánypártiaknak nem kell asszisztálniuk.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
hát hogy mindenki mondja a magáét egy dolog, de hogy ez az idétlen bunkó is az már sokk
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Ez a szerencsétlen azt sem tudja miről beszél, csak a feje dagad!!!
Nyomatja a hülye dumát a bevándorlás politikáról, holott annak kevés köze van az angol népszavazáshoz. Az angolok (Cameron) olyan követelésekkel állt elő az EU-val szemben, amit nagyon helyesen az EU elutasított, ill. tárgyalásokat javasolt. Ezeket nagy pofával támogatta orbán is!!! Orbán hírdetése az angol újságban is csak képmutatás volt semmi más azon kívül, hogy több mint húsz millásba került a magyar adófizetőknek. Most siránkoznak, mert nem tudnak Cameronnal együtt betámadni az EU-nak. A magyaroknak is ez lesz a sorsa, ha hagyják továbbra is orbán ámokfutását Moszkva felé.
simmering73
Én viszont nem jöttem rá Lali, hogy miért sújtja a sors a magyarokat azzal, hogy permanensen ilyen hülye politikusai vannak.
Fradigege
A frakcióvezető pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, minden népnek joga van eldönteni, milyen politikai közösséghez akar tartozni. Ezért a britek döntését – vagyis hogy a csütörtöki referendumon a többség az EU-ból kilépést támogatta – a Fidesz-frakció tiszteletben tartja – közölte.
A zsidesz frakció tiszteletben tartja. Nem semmi.
Én is tiszteletben tartóm, hogy Lajcsi mire használja a végbélnyílását. Mindenki tudja, hogy egy nyalógép Debrecenből. Állás halmozó, köcsög.
namihami
Lala, Lala Tündérlala, miért nem maradsz a kupaknál és a huszitusziknál? Ahhoz se értesz (tudom, semmihez se), de azzal már beégetted magad, azok miatt már nem röhögnek ki.
Miért kell neked mindig újabb és újabb okot adni arra, hogy gúny tárgyává regyenek ország-világ előtt? Miért kell mindig igazolnod, hogy mekkora barom vagy?
karma1
@namihami: Istenkem, ha egyszer allando megfelelesi -kenyszere van...(Ez is csak a gyermeteg lelekre utal, a pszichologiaban ugy tudjak, hogy az elb@szott gyerekkor miatt felnott koraban a felresikerult lelek allandoan dicseretet var, igazolast arrol, hogy o milyen jo. Hat csak arrol kaphat igazolast, hogy mekkora nagy hulyet tud magabol csinalni.)
kukac50
Nem kívánják a Mészáros Lőrinc féléket és a politikusok lopásait finanszírozni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.