Az Országos Meteorológiai Szolgálat a szombati napra (2016. június 25.) a figyelmeztetési értéket meghaladó, 8.5-es (extrém) UV-B sugárzás miatt adott ki figyelmeztetést. 

A leégés ellen úgy lehet legjobban védekezni, ha napközben 11:00 és 15:00 óra között kerüljük a napozást. Vállat takaró póló, szalmakalap és fényvédő krém használata javasolt. Normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

A napi középhőmérséklet az ország nagy részén 27, 28 fok körül alakul, az ország nagy részén másodfokú hőségriadó lesz érvényben:

Zivatarok hozzák az enyhülést – mutatjuk, hol csaphatnak le

A hőség mellett nyári zivatarokra is számíthatunk, kialakulásukra pénteken az északi, északnyugati országrészben, szombaton kiemelten

az Alpokalján, délnyugati határvidéken, illetve az Északi-középhegységben,  Alföldön van nagyobb esély.

A zivatarok centrumában rövid idő alatt 20-30 mm csapadék, jégeső, illetve egy-egy helyen 70-80 km/h-t meghaladó szélroham előfordulhat.

Vasárnap délután északnyugat felől hidegfront hozhat feltámadó északnyugati szelet, záporokat, zivatarokat. Nyugaton, északnyugaton 30 fok alatt maradhatnak a maximumok, máshol még mérhetünk 33-34 fokot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.