Az idén 10 milliárd forintot kapnak a háziorvosok, a házi gyermekorvosok, ezen felül 2 milliárd forintot az alapellátásban dolgozó fogorvosok, illetve szintén 2 milliárd forint jut a védőnőknek – számolt be a kormány pénteki döntéséről az egészségügyért felelős államtitkár az MTI-nek.

Ónodi-Szűcs Zoltán elmondta, a pluszforrás az idén január 1-től jár, annak visszamenőleges, egyösszegű kifizetését hamarosan megkezdi az Országos Egészségbiztosítási Pénztár.

Ismertetése szerint a háziorvosoknak és a házi gyermekorvosoknak praxisonként – hasonlóan a tavalyi juttatáshoz – átlagosan 130 ezer forinttal jut több havonta, míg a védőnők és az iskolai védőnők esetében 30-35 ezer, a fogorvosok esetében pedig 50-55 ezer forint havi bevételnövekedést jelent majd az emelés.

Ónodi-Szűcs Zoltán úgy fogalmazott, ez a döntés egy újabb előrelépés az egészségügyi dolgozók életkörülményeinek javítása és az alapellátás megerősítése érdekében.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A lányom védőnő, kíváncsi leszek, mikor kapják, mennyit kapnak, mert ha megint csak átbasszák őket tüntetni fognak!!!@Nil: Így ossztják meg az embereket akik akár szoros együttműködésben dolgoznak!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Nagyon szép számok, ha ehhez nem párosulnak plusz kiadások, vagy olyan feltételek, amik kiadástöbbletet jelentenek. Azaz a kérdés a végén mennyi az annyi?
papa.49
@human: Előre mondom NEM SOK lesz az annyi...
Nil
@papa.49: nekem is védőnői diplomám van- sokat változott a kezdetektől és nem jó irányba a szolgálat.
papa.49
@Nil: A lányom 8 éve védőnő, két diplomával, de nem keresi magát ,,halálra,, ))))))))
human
"Hárommilliárd forinthoz közelítenek Orbán fogorvosának állami támogatásai"
atlatszo.hu/2014/04/08/harommilliard-forinthoz-kozelitenek-orban-fogorvosanak-allami-tamogatasai/
2014-es cikk, úgyhogy azóta kicsit nőhetett azösszeg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.