Londoniak tízezrei írtak alá egy petíciót, amely azt követeli, hogy a főváros váljon függetlenné az Egyesült Királyságtól, és csatlakozzon vissza az Európai Unióhoz. Londonban a választók 60 százaléka szavazott a maradásra. A petíció szövege leszögezi: London nemzetközi város, és Európa szívében akar maradni. „Lássuk be, hogy nem azonos a véleményünk az ország többi részével. Ahelyett, hogy egymás ellen szavazunk minden választáson, kezdeményezzük hivatalosan a válást” – írják. Sadiq Khan polgármester nyilatkozatban kérte, hogy London a maga nevében, külön is részt vehessen a kiválási tárgyalásokon, mint Skócia és Észak-Írország. (MTI) Skócia viszont egyértelműen maradna. Zuhannak a tőzsdék és a font, Nagy-Britannia pedig tovább szakadhat. Cameron lemondott, októberben új miniszterelnök jön.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Erdekes lesz, ha valaha is megvalosul ez a kiszakadas, es letrejon az "allam az allamban" cimu varosallam, mert Londonnak mar szinte valoban sajat elete van, kozepen a kuriozumnak szamito monarchaival, ami emberkozpontu es demokratikus is, mindezek ellenere...
Khan legelso es legnehezebb dolga most adodott, remelem, ezt is sikerrel oldja meg. Mindenesetre a Londonban elo kb. 1 millio mar letelepedett bevandorlonak - koztuk a magyaroknak is - koszonetet mondott a munkajukert, kulturajukert, es biztositotta oket arrol, hogy az o statuszukat nem akarja megvaltoztatni. (Mig az elozo londoni polgi, Boris az unios elszakadasra szavazott, es uszitja a bevandorlok ellen az angolokat).
Remelem, Khannak minden sikerul!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Érdekes felvetés London státuszának megváltoztatása!!! Kíváncsian várom a fejleményeket!!!
karma1
@Jozefina: A kb,5 hete megvalasztott Khan, aki maga is menekultkent erkezett az orszagba, es nemzetkozi ugyved, nagyon jol banik a magyarokkal es a lengyelekkel, mar biztositotta oket, hogy nem kell felniuk a kitoloncolastol, na , O az egyik felvetoje London elszakadasanak. Csinalhat egy gazdasagi csodat, szerintem az Unio tamogatna boszen... En is kivancsi vagyok, de persze ez egy nagy sci-fi, eleg valoszerutlen...
karma1
@1magyar: Szerinted ki lenne a faloban? Valaki az EU reszerol? Ok nem dolgoznak ilyen eszkozokkel, mert ez nem demokratikus, nem szabad dontes. Ne magyar fejjel gondolkodj, hanem probald meg elhinni, hogy van elet orbanon tul is, sot, ott van igazan lehetoseg a szabad eletre. Senki nem akarja, hogy Anglia egysege megbomoljon, mert az az Eu-nak se tenne jot. Viszont ha menni akarnak, en nem adnek nekik 2 evet, mert addig kapjak a kedvezmenyeket tovabbra is az EU-tol. En azt mondanam, egyek meg forron, amit foztek maguknak.
Csizmás Kond
Íme a félkegyelmű génselejtek újabb agyfosása..London anglia fővárosa...hogy képzelték azt leválasztani ?
Veleda
@Csizmás Kond: csak poén! Mint annak idején Berlint is:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.