Aranyat és arany-bányavállalatok részvényeit vette meg, mert ezeknek akkor nő az értéke, amikor bizonytalanság van a piacon. Soros György jól kalkulált a Brexit okozta piaci zuhanással. Nemrég a Wall Street Journal arról írt, hogy Soros hosszú szünet után visszatért a tőzsdére, mert nagy lehetőséget látott a gazdasági veszélyekben.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@1magyar: 06:41
Igen, de ez csupán azt bizonyítja, hogy jól ért a tőzsdézéshez.
Előre felismeri, a tőle független (!) politikai, társadalmi változások valószínűségét és az azokból következő tőzsdei fejleményeket. Ezeket kihasználva forgatja a pénzét.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
36
@Sziszifusz: Ugyan. Schwarz, vagy Sörös alias (Soros) és társai nem ragaszkodnak egy államhoz sem. Ők mindíg, út közben szeretnek lenni. Viszont, tudják azt, hogy az emberek sok esetben érzelemből és nem racionalitásból szavaznak.
A tőzsdén pedig természetes volt a szavazás előtti eladás és értékvesztés. Majd az ócsítás után a felvásárlás fillérekért. Úgysem marad alacsonyan az érték, a City sokkal erősebb annál. Nathan Rothschild is megcsinálta ugyanezt az angolokkal, 1815-ben. Bebeszélte az angoloknak, hogy Wellington vesztett és el ment a tőzsdére ő is eladni, bepánikoltak az angolok és ők is eladtak, a megbízottai meg olcsón felvásároltak mindent. És meg lett a nagynál is nagyobb vagyon.
36
A gazdasági válságoknak is ez a haszna. Az akinél van pénz, felvásárol. Majd felmegy az ára és tovább adja. Az nem érdekes, hogy az eredeti tulaj fellógatja magát mert munkanélküli és tulajdon nélküli földönfutó lesz. Pl. Magyarország, 90-es évek állami vagyon privatizációja, vagy a 2008-as válság.
wagabund
már meg sem lepődök..az itt kommentelő idősebb versenyzők emlékeznek, hogy Soros pár éve(talán tíz) bedöntötte néhány napra az angol fontot...ezzel baromi nagyot kaszált..
1magyar
@wagabund: Soros nagy kavarógép, kicsiben nem játszik.
1magyar
@Sziszifusz: Mondjuk ha valamit én intézek a háttérben akkor én is jól értek bizonyos dologhoz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.