A Publicus kutatása szerint nem is nőtt akkorát a Fidesz tábora, mint amekkorát a Medián mért. Aztán a fene tudja mi az igazság.

A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, június 10 és 15 között, 1000 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvéleménykutatásban vizsgálta a pártok támogatottságát. A Fidesz szavazóinak száma a múlt havi mélypont után egy százalékpontot növekedve, 23 százalékon áll. Az MSZP negyedik hónapja 12 százalékon áll, míg a Jobbik támogatottsága egy százalékpontot csökkenve újra a korábban is mért mélypontjára csúszott, és 11 százalékon áll. Ezzel a két párt közötti, a második helyért folyó versenyben újra az MSZP került leheletnyi előnybe.

Újabb közvéleménykutatás: a fideszesek ennek az eredménynek nem fognak örülni

A Fidesz szavazóinak száma a múlt hónapban mért mélypontról elmozdulva után, egy százalékpontot növekedett, és így a párt támogatottsága 23 százalék. A párt támogatói az utóbbi hónapban aktívabbak is lettek, mint korábban voltak.

Az MSZP meg tudta tartani a négy hónapja szerzett szavazóit, és támogatottsága továbbra is 12 százalék. A pártnak szavazóinak aktivitása viszont most csökkent, és idén most először nem ők a legaktívabbak. Az MSZP továbbra is hibahatáron belüle maradve, de megelőzi a Jobbikkot.

A Jobbik támogatóinak száma egy százalékpontot csökkenve visszacsúszott a korábban mért mélypontjára, és így 11 százalék. A párt tisztújítása körüli események tehát érdemben nem voltak hatással a támogatottságára.

Újabb közvéleménykutatás: a fideszesek ennek az eredménynek nem fognak örülni

A többi párt megítélése érdemben nem változott. Az LMP a múlt hónapokhoz hasonlóan 3 százalékon áll, a párt vezetőjének bejeletett távozása nem bizonytalanította el a híveket. A DK támogatóinak száma nem változott és szintén 3 százalék. Az Együtt támogatóinak az aránya ebben a hónapban sem érte el az egy százalékot, csakúgy, ahogy PM, és a MLP sem.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Majd meglátjuk, mennyire hülye a magyar! 2018-ban!
Jozefina
Lehet, hogy nem kellene 2018-ig várni!!!
világlátó
Számomra a foci EB. bizonyított valamit.Hosszú évek óta lelki terror , mentálhigiénés nyomorban élünk itt szeretett hazánkban.Vannak a hatalom megmondói, akik meghatározzák mit, mikor , miért, megmondják ki a jó, ki a rossz, meghatározzák mire hány milliárdot költenek, hagyják a százmilliárdos Áfa csalásokat, tűrik, sőt engedik a Questor tipusú befektetési cégek százmilliárdos lopását, szabadlábon védekezhet a bűnös, évekig tartó és a feledés jótékony leple alatt elenyésző vád ellen, népszavaztatnak minket olyan célokért, amelyek csak és kizárólag a hatalom megtartása érdekében fontosak, kiköveteli a kormány az EU.-s milliárdokat, ugyanakkor kifelé fordítja a szekerünk rúdját Európából, folyamatos félrevezető propagandával lebutítja a társadalom egyre tanulatlanabb néprétegeit, elhiteti, tévedésben tartja a különböző társadalmi csoportokat hamis és nagy kockázattal járó kampányokkal, mint a CSOK., kiüríti a vidéket, a falvakat, megfosztva százezreket a családi kisgazdaságok korábban kiválóan működő gazdálkodás lehetőségétől, Talán elég ennyi a nyomasztó kormánypolitikából.Az ország népe szeretne végre fellélegezni, megkönnyebbülni ebből a szorításból. Lám mit tett a foci EB. Felszakította a fidesz által ránk borított takarót.
Az eufórikus öröm, a végre valamiben jók vagyunk, győztünk, gólt rúgott a dédelgetett csatár,
csoportelsők vagyunk... Az nem lehet, hogy ne legyen a társadalomnak olyan érdekcsoportja,amely képes hasonló teljesítményre itthon, a gazdasági és társadalmi élet megváltoztatására alkalmas programmal, amely mögé fel tud sorakozni a lakosság fele, vagy kétharmada.Az sem lehet, hogy kőbe legyen vésve a négy évenkénti változtatás kikezdhetetlensége.Az sem lehet, hogy a szemünk láttára olyan választási törvényt erőltetnek a társadalomra, mint a legutóbbi.A visszaszámlálás megkezdődött. 2018 itt van a spájzban.
Pellaky
@verőce21: A fidesz?Jobb?Igaz,a fidesznél csak jobbik rosszabb.Bár csak árnyalati külömbségek vannak.Bizonytalanok nem tudnak kormányt alapítani,mert egy arc nélküli massza erre nem képes.Esetleg vakon rombolni.Orbán a maga módján egy negatív zseni,meg tudja szólítani a zembereket.
advocat
Sajnos csak erre futja. Ennyi van a népben. 90 %-nyi droiddal nem lehet mit kezdeni. Szóval Viktor fog uralkodni, még 2060-ban is! És ez nem öröm.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.