A Nógrád megyei Kutasón azért kellett időközi választást kiírni, mert a 2014 őszén megválasztott képviselő-testület feloszlatta magát március végén. A választásra jogosult 92 lakos három polgármesterjelöltre szavazhat, ketten függetlenként indulnak, harmadik társuk a Magyar Munkáspárt színeiben. A négytagú képviselő-testületbe tíz jelölt szeretne bekerülni, ketten a Magyar Munkáspárt színeiben indulnak, nyolcan függetlenként. Az időközi választáson a feloszlatott képviselő-testület minden tagja újra elindul.

A Komárom-Esztergom megyei Dunaalmás községben ugyancsak a képviselő-testület önfeloszlatása miatt tartanak időközi választást. A polgármesteri posztért hárman indulnak: itt is két független jelölt mellett indul a Magyar Munkáspárt polgármesterjelöltje. A hat képviselői helyre 15 jelölt pályázik, egyikük a Magyar Munkáspárt jelöltjeként, a többiek függetlenként. A választói névjegyzékben mintegy 1200-an szerepelnek.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kisújszálláson egyéni választókerületi képviselőt választanak, miután a kerület eddigi képviselője március 31-én lemondott. A képviselői helyért öt jelölt indul: ketten függetlenként, egy jelölt a Fidesz-Kisújszállási Nagykun Polgári Kör, egy a Jobbik és egy a Magyar Munkáspárt színeiben. A névjegyzékben mintegy ezer választópolgár szerepel.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.