Üzletet nyitna a kecskeméti belvárosban az Aldi áruházlánc. Minden engedélyt megkaptak, de az önkormányzat az utolsó pillanatban közlekedési korlátozással ellehetetlenítette az áruszállítást.

Ahogy a NOL.hu írja, az Aldi a kecskeméti belvárosban, a Bercsényi és a Rákóczi utca sarkán egy korábbi kínai áruházat alakított át élelmiszerüzletté. 

A június elejére tervezett nyitás azonban meghiúsult, mert az önkormányzat időközben korlátozta a nagy tömegű teherautók behajtását a Bercsényi utcába.

Nagyon kiszúrt az Aldival a kecskeméti önkormányzat

A bökkenő csak az, hogy az Aldinak úgy gazdaságos, ha árukészletét kamionokkal tölti fel. A kecskeméti Hírösvény portál szerint a korlátozás egyértelműen az Aldi ellen szól, hiszen a szomszédos, hasonló helyzetű utcákban nem helyeztek ki korlátozó táblát.

Az illetékes önkormányzati képviselő a döntést azzal magyarázta, hogy 

a nagy kamionok, amilyeneket az Aldi használ, csak a helyi forgalom jelentős korlátozásával tudnak befordulni a Rákócziról a Bercsényi utcába.

Próbabehajtást is rendeztek, ami őket igazolja.

Az Aldi szerint ez nem igaz, és amikor ők próbálták, a kamionok simán be tudtak fordulni az utcába.

A Hírösvény szerint a háttérben valószínűleg az állhat, hogy az Aldi megnyitása jelentősen megkavarná a helyi élelmiszer-kereskedelmi mogulok hegemóniáját. 

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@verőce21: 11:21
Miután minden engedélyt megkapott az Aldi, azután került sor a forgalmi rend megváltoztatására.
Felmerül a gyanú, hogy nem véletlen.
Miért nem tagadták meg korábban az engedélyek kiadását, hivatkozva a teherforgalmi okokra.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@ziziplanet: Itt nem az az igazi kérdés, hogyan kerüli meg? Vagy tudott-e róla az önkormányzat?
Hanem a multi a belvárosból is ki akarja szorítani a kisvállalkozó élelmiszerüzleteket! Egyenlő feltételek biztosítása és meglévő értékvédelem a célja az intézkedésnek, még akkor is, ha egy ügyintéző így, vagy úgy de kiadott egy állásfoglalást korábban.
Az ök. meg akarja védeni az EU-támogatásból épített belső úthálózatát. Még hozhat egy olyan határozatot is az ök. hogy a belvárosból kitilt minden 3,5 tonna megengedett terhelés feletti gépjárművet, a buszok és szemetesek kivételével, ha nagyon szívózik az üzletlánc!

Mert ha azt leírják, hogy márpedig multi ott nem, akkor jön a versenyhivatal, a szabad vállalkozás, a szabad verseny, meg szabad madár ...szabad-e locsolni?
Így a kisvállalkozóval azonos körülmények között üzemelhet.
justhpeter
Ostobaság azt hinni, hogy a multi ha akarná nem tudná a hazai maszekot tönkretenni. Az önkormányzat pedig az országos átlagnak megfelelően ott is a hülyék gyülekezete.
levarosbukta
@verőce21: Na ott aztán - mármint Kaposváron - jól kicsesztek az Aldival. Hiába építettek külön utat, jelzőlámpás kereszteződést. Feltöltötték, faragták a domboldalt a vásárlók tojnak bemenni. Rettentően rossz helyen van.
kkalman
Ez az egész, olyan fideszes megoldás. Nem is ők lennének, ha nem utólag találnak ki valamit, amivel a másikat megszívathatják.
Az nem tudom, van-e törvény arra, hogyha a főnök geczi, akkor a beosztottaknak is kötelező annak lenni, de a mellékelt ábra szerint az.
namihami
Nagyon egyszerű a megoldás. Minden cégtulajdon maradjon a régiben, csak a bejárat fölötti logot cserélje ki az Aldi CBA-ra. Ettől kezdve még a kamionokat is az Önkormányzat fogja biztosítani a számukra. Hiszen a CBA a csókos haver kategória, őket nem lehet b@sztatni.
Törölt felhasználó
@verőce21: Ezzel amúgy egyet is lehet érteni, de akkor adjanak az önkormányzat kezébe jogköröket, melyek ezt hivatottak szabályozni. Hangulatból, szimpátiából nem lehet ezt csinálni. Hagyjuk kinek mi a véleménye az aldiról, multikról, ha egyszer lehet és mindennek eleget tesz, akkor ez egy gusztustalan megoldás. Másréstről egy Cba pl 2016-ban minek számit. Az persze lehet kisbolt mellett, miközben a szinte a lekevesebb magyar terméket tartja az utált multik mögött és kb a fele fizut adja efy aldi, lidl- hez képest. A munkahelyi megaláztatásokról ne is beszéljünk. Nincs félig zárt, nyitott piac, szabályozni lehet, de akkor annak is egyenlő feltételekkel kell birnia, nem ilyen hasára üt Béla az önkormányzatban, hogy mivel szopassuk meg az aldit...( bár tud a valóvágban ez így megy:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.