Az Országgyűlés elnöke szerint az Európai Unióval szembeni minden fenntartás és érthető ellenszenv mellett is Magyarországnak az az érdeke, hogy valóban erős EU jöjjön létre.

Kövér László az Echo Tv Heti mérleg című műsorában vasárnap este arról beszélt, hogy Magyarország álláspontja szerint ezt nem a bürokrácia, a brüsszeli erőközpont növelésével lehet elérni, hanem a tagállamok szuverén együttműködésével. Olyan kérdésekkel kell az uniónak foglalkoznia, amelyek mindannyiunkat nagyon súlyosan érintenek – fűzte hozzá.

Kitért arra is, hogy Magyarország ebben a pillanatban "elég jól van", eltekintve a migránskrízistől, a magyar gazdaság működik, az emberek gyarapodnak, s régen valósulhatott meg ilyen bérfejlesztés. Ezzel párhuzamosan történik a polgári Magyarország megteremtése, talán a következő években itt is lépnek előre – mondta, kiemelve: meg kell tanulni ismét nemcsak nagyot álmodni, hanem bízni abban is, hogy képesek vagyunk egyről a kettőre jutni a saját erőnkből.

A törvényhozás munkájáról, arról, hogy nőtt az elfogadott jogszabályok száma, elmondta: nem gondolja, hogy a számok egyúttal minőséget is jelentenének, de látható, hogy a törvényhozás üteme kicsit lassul. Ez nem azért van, mert a képviselők kevesebbet dolgoznak, hanem azért, mert az előző négy évben a munka jelentős részét elvégezték – mondta. Hozzátette: most annyit tesznek, hogy az előző ciklusban elfogadott törvények felülvizsgálatát elvégzik.

Az alaptörvény módosítására a megváltozott nemzetközi helyzet miatt volt szükség, a köznevelési intézményrendszer átalakítása pedig abba a kategóriába tartozik, ahol rosszul mérték fel a helyzetet és korrigálni kellett – közölte Kövér László.

A Jobbik néppártosodásának – mint fogalmazott – azért drukkol, mert egy parlamenti párt nem lehet más, mint civilizált magatartást felmutatni képes néppárt. Reméli, a Jobbik is maga mögött hagyja a mozgalmi múltat, ami 2010-ben a sikerét hozta.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Ez az idióta Orbán az angolokra fog hivatkozni, hogyha ők igen, akkor a magyarok miért ne? Vigyázni kell, mert egykettőre kipakolja az országot az EU-ból, és még azzal sem törődik, hogy akkor ki fogja az országot támogatni, csakhogy igaza legyen, és az ország "visszanyerje függetlenségét"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
@vonotok: Úgy gonlodod van agya ?
Szerintem a szivacsos agysorvadás rég elérte ezt a barmot !
karma1
@nyanya001: Jaj! Es meg mindig mennyi hulye szol hozza ott is...Az Uniot ekezve, Magyarorszag haromszoros tultermeleset vizionalva... Amikor mukormosoke, parlagfutermelo meszarosoke mar Ma.o. fele...
human
Érdekes. Kövérnek az itthoni központosítás ízlik, mert ettől erős a kormányzás. De ha az EU központosít az már nem fincsi Kövér elvtársnak. Persze logikát keresni Kövér gondolataiban felesleges.
sokanvagyunk
Nem tudom, Kövér milyen statisztikából szemezget, de tény, az egyik leggyöngébb láncszemként nagyokat hallgatnék a helyében.
vonotok
@nyanya001: Talán a remény ami meghal utoljára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.