Kórházban végződött a ligetvédők vasárnapi akciója, amely a Közlekedési Múzeum kopasz biztonságiak általi elfoglalásával párhuzamosan zajlott a Városliget Zrt. Dózsa György úti központjánál – tudta meg a NOL.hu.

Aktivisták egy kisebb csoportja graffitiket akart festeni az irodaház előtti járdára, többek között ezzel a szöveggel:

"Például itt is állhatna egy fa"

A ház biztonsági őre ekkor közbelépett, karjánál fogva elrántotta az aktivistanőt, kicsavarta kezéből a festéket, majd eltépte a felirat sablonját.

Az incidens miatt a ligetvédők kihívták a rendőrséget, de a remélt segítség elmaradt. Sőt, járőrök csak az aktivisták személyi igazolványát gyűjtötték be, az őrrel nem foglalkoztak. Állításuk szerint a ligetvédők bűncselekményt követtek el, mert a Dózsa György úti irodaház előtti járdarész magánterület.

Sebestyén Esztert, a Ligetvédő Mozgalom társalapítóját csak erőszakkal tudták a rendőrautóba tuszkolni, ez pedig oda vezetett, hogy  – mint később, a kórházi röntgenen kiderült – letörött egy darab a vállcsontjából.

Frissítés: Hazudott a "válltörött" ligetvédő aktivista

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
Talán ha gyújtogatnának akkor hősök lennének
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Csizmás Kond: Ez nagyon jó :) "mert szerinte a járda közepén fa kéne álljon"
Meg az egyenlőség amit a falfirkászok meg az aktivisták közé vontál az is. Ez is gyönyörű összemosása a dolgoknak. Gratulálok!
Tudod mit. Akkor a világon legyen minden fa kiirtva, a mezők betonnal kiöntve és lélegezzél amíg tudsz.
Csizmás Kond
@human: Te mindig beleszövöd az én véleményembe a sajátodat.
Sehol nem írtam, hogy nem kell fa meg liget vagy park, és szerintem azt senki sem akarja.
A fejlődés viszont építkezéssel jár és ezt sokatok nem tudja megérteni.
human
@Csizmás Kond: Az a baj, hogy egysíkúan gondolkozol. Az épületek eltüntetése és a teljes fásítás, parkosítás is fejlesztés méghozzá a természetesség irányába. A technológiai vagy kulturális fejlesztésre vannak már teljesen beépített területek Pesten. De ez egy teljesen más irányú fejlesztés.
Csizmás Kond
@human: na ne mond...és milyenirányú ?
amúgy szerinted az épületre nem fér rá a tatarozás vagy az újjáépítés ?
és mi a véleményed a mászkáló majmokról ?
Bringás
Picit lassítsunk azért! Nem az a baj, ha fákat vágnak ki, mert mint tudjuk, nem örök életűek. Az a baj, ha nem ültetnek.
Tudtommal nem Sebestyén Eszterke dolga a beruházás kivitelezése, sőt az sem a dolga, hogy firkáljon, rongáljon!
Most akkor Magyarországon ne legyen semmiféle beruházás, mert mindig lesz öt Sebestyén Eszter, aki ellenkezik a rendőrökkel és a maga akaratát akarja ráerőszakolni a kormányzó többségre!
gyuszka
Ha korábban csinálta volna, én Eszterkének segítettem volna, hogy bekerüljön a Keleti pu- előtti migráns csőcselék férfi tagozatának a közepébe. Na utána lehetett volna panaszkodni ha azokat a kandúrokat
bocsánat, atom tudósokat, mérnököket és doktorokat túlélte volna. Bár még ezt is el tudom képzelni róla amilyen fürge és kitartó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.