A kormány közel 1,4 milliárd forintot fordított a tavaly elindult Nemzeti Köznevelési Portálra (NKP), ami a pedagógusokat, diákokat és szülőket segítené, a Magyar Nemzet szerint nem nagy sikerrel.

A lap kikérte az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettől a portál látogatottsági adatait. Kiderült, az NKP-nak napi 800-1500 egyedi látogatója van, ami nagyon kevés, főleg úgy, hogy a portál fenntartási költsége havi másfél millió forint.

A célcsoportot tekintve ez a látogatottság jóval magasabb is lehetne, mert csak a múlt tanévben több mint 120 ezer pedagógus tanított és összesen 1,2 millió diák tanult az iskolákban.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
egyenesen tömeges, legalább is Orbán-vasútéhoz képest! =))
eszegfu
Megnéztem ezt az NKP oldalt...szerintem a szülők és a diákok számára értelmetlen, érdektelen témák szerepelnek... egyedül talán a pedagógusok profitálhatnának belőle... Pl. az "Okosportálon" egy konferencián elhangzott előadások összefoglalása van: tankönyvek és munkafüzetek kipróbálása, vagy a tanárok bevonása a tartalom fejlesztésbe, vagy a digitális oktatás. Vagy a másik a "Köznevelési tartalomfejlesztés", itt én már a fejezet ciménél elakadtam... nem igazán értem mit is takarhat... de belül u.ilyen érthetetlen nekem... csupa oktatásra vonatkozó szakmai dolog. Vagy "Zöld Óvoda roadshow" programok (ezeken környezetvédős programok szerepelnek), melyen 1-1 óvodában megmutatják hogyan óvjad a természetet... de hogy milyen módszerrel választják ki a helyszint, nem tudtam megfejteni. Meg legyen minden iskolának NKP képviselője, mint helyi "titkár"... ez engem emlékeztet arra, amikor az Alaptörvény "asztalához" az önkormányzatoknak ki kellett jelölniük egy "őrt", aki "gondozta" az asztalt. Összegezve szerintem a 120 ezer pedagógusból a napi 800-1500 látogató nem olyan rossz arány... persze csak, ha nem u.azok nézegetik valamilyen pályázati lehetőséget keresve.
Borda
Nem is hallottam még erről az oldalról. Persze ez nem jelent semmit. Nem tudom mennyire segíthet egy diáknak vagy szülőnek, de megnézem majd én is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.