Három hónapra jöttek a mexikói varrónők, akik luxuskabriók speciális ponyváját készítik. A beszállító multi Szerbiából és Oroszországból is kénytelen volt munkásokat hozatni, akkora a hiány szakképzett munkaerőből. Közben Salgótarján környékén 20-25 százalékos a munkanélküliség. Mexikói varrónők dolgoznak a Nógrád megyei Szügyön található autóipari beszállítónál, akkora hiány van a környéken szakképzett munkaerőből - értesült a Népszabadság. A neve mellőzését kérő cég képviselője azt mondta, a vállalat luxuskabriók tetőponyváját gyártja, és az év eső felében annyi rendelést kaptak, hogy kénytelenek voltak a tolucai gyárukból munkásnőket hozatni három hónapra. A cég munkatársa nem árulta el, hogy az asszonyok több vagy kevesebb pénzért dolgoznak, mint a tavalyi munkaerő. A rendelésállomány azóta sem csökkent, így végül szerbiai és oroszországi gyárukból is hozattak vendégmunkáskat.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
és így kezdődik, hogy a migránsok elveszik a jó magyarok munkáját...basszus meg se tudnák csinálni...tanulni kellene...de az meg nincs benne a kormányzati elképzelésben...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
varrólány
Hiába lenne szakképzett a fiatal , ide gyakorlottak kellenek mivel gyors határidős munkák . Nem véletlenül hoznak olcsóbb munkaerőt , nagyon kevés az olyan varroda ahol jól fizetnek.
itt megszűnt a női ruhakészítő szak , mivel a varrodák , háziipar is megszűnt. Helyette jöttek a kínai olcsóságok.
varrólány
@karma1: A Szovjetunió sok szép blúzt rendelt nagy szériában ment a termelés . Aztán ugye ők is szétestek !
karma1
@36: Megoldhatatlan patthelyzet... En is tudok hasonlo sziturol...:o(((
36
@karma1: A semmirekellők, rengetegen vannak! És borzasztó, hogy amikor kijövök a boltból, vagy bemegyek a postára, az arcomba böfögik, hogy milyen szar a rendszer, mert dolgozni kellene. Amikor megkérdezed tőlük hogy miért nem mennek el dolgozni, a válasz az, hogy ő beteg, a cigány az "elnyomott", gyereket nevel, a férje börtönben van, meg egyébként is ennyiért? Hát, menjen a büdös francba! Na, ezt kellene egyszer számszerűsíteni, hogy a semmirekellők mennyibe kerülnek. Azt hiszem meglepődnénk az összegen.
Én a munkakerülést, büntetném az biztos, úgy mint régen!
karma1
@36: Valoban, az volt az igazi : KMK! Igaz viszont, hogy akkor volt munka is,. Sajnos, a rendszervaltas utan a munkahoz es a lakhatashoz valo jogot vettek ki elsonek az Alkotmanybol...
Jo, a regi rendszerben nem fizettek tul az embert, viszont szerenyen meg lehetett belole elni. Szetk@rtak a rendszert, viszont semmit nem adtak helyette cserebe.
Volt bune annak a rendszernek is, viszont orbanek ABBOL a rendszerbol, ANNAK a bizonyos partnak a tagjakent mentettek at a rosszat ebbe a mostani rendszerbe.

Semmi nem valtozott, csak most ok lopnak, kb. ezerszer annyit, amit annakidejen csak egy-ket part-potentat engedett meg maganak. A regi kadarista vezetok, de meg Rakosi pajtas is sirva konyorognenek a receptert, ahogy ezek lopjak szet az orszagot...:O(((
Borsodi
@karma1: Teljesen igazat kell adni neked,ez a szomorú valóság és folytatódik, a mi kárunkra elmondhatjuk lassan Magyarország nem Magyarország lesz.Mutyisok országa.Kisemmiznek minket a hazánkban azok akiktől segítséget jobb létet várnánk.Semmi szükség rájuk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.