Habony Árpádnak nincs szerencséje a külföldi utazásokkal. Most Hong Kongban bukkant fel a neve egy helikopteres városnézés lefoglalása kapcsán.

„Complete Hong Kong Experience” – ez a neve annak a 45 perces, 26 500 hongkongi dollárba (977 ezer forintba) kerülő helikopteres városnézésnek, amit Habony Árpád és barátnője nevére foglaltak le még tavaly – írja a 444.hu.

A Habony nevére foglalt útról sem tudna senki, de a túrát szervező cég honlapját rosszul állították be, így minden tranzakciójuk felkerült a netre, és a Google segítségével Habony nevére keresve meg lehetett találni a foglalást. A volt vitrinőr mellett egy bizonyos Nagy Boglárka nevére szólt a foglalás, a festőművészről D. Tóth Kriszta műsora óta lehet tudni, hogy Habony barátnője.

A Habony nevére szóló foglaláshoz egy emailcímet és egy telefonszámot is megadtak. A szám és az email gazdája egy Jonathan Chan nevű hongkongi bankár, aki többek között a VAL Consulting nevű cég egyik igazgatója.

A hongkongi bankár neve szerepel a magyar letelepedési kötvényeket forgalmazó Hungary State Special Debt Fund (HSSDF) egy hivatalos dokumentumán, és Rogán Antal, a kötvénybiznisz egyik fő kormányzati támogatója, korábban őt nevezte meg a Kajmán-szigetekre bejegyzett vállalkozás egyik tulajdonosaként.

Habony neve nem először kerül elő a letelepedési kötvényes biznisz körül. Korábban egy másik ilyen vállalkozásról derült ki, hogy ugyanaz az ember a jogi képviselője, mint Habony Árpádnak – olvasható a 444-en.

A letelepedési kötvények árusítása óriási, több százmilliárdos üzlet. Lényege, hogy külföldiek magyarországi letelepedési engedélyhez juthatnak, ha összesen 350 ezer euró (110 millió forint) körüli összegért jegyeznek a kötvényből.

A kötvényeket forgalmazó, jellemzően offshore hátterű cégeket nyílt pályáztatás nélkül választotta ki az Országgyűlési gazdasági bizottsága még Rogán Antal vezetése alatt 2012-ben.

A cégek tulajdonosait a kiválasztáskor ugyan nyilvánosságra hozták (innen lehet ismerni a Habony nevére helikoptert foglaló Jonathan Chant), de az offshore háttér miatt azóta nem lehet követni, hogy alakulnak a tulajdoni viszonyok.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
@RonaGyuri: Teljes mértékben igazad van, kiegészítve annyival, hogy tanulmány út is volt egyben! Első sorban a Brexit hatásait tanulmányozta, hisz Hongkong volt a legjelentősebb angol gyarmat, aki kivált a brit fennhatóság alól! :)))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
prime777
@human: Mit írtam fent?
Majd jönnek a fideszfejek és azt mondják, "ha van pénze rá,miért ne tehetné"?
Annyira tudtam!
Még a legelején írtam,hogy ez lesz a hívők hozzászólása.
2018-ban el kell menni szavazni gyerekek és elzavarni ezeket a szolgalelkű senkiket a kormányukkal együtt.
Ezek komolyan mondom nem normálisak.Agyon kéne ütni őket.
De jó lenne ha visszajönne Gyurcsány meg a szocik.
Minden nap szét röhögném magamat ezeken a trógereken.
Akkor miket írnának itt?
Bármit is,nekünk elég lenne csak azt válaszolni ,de hát van rá pénzük és minden csak hazugság és rosszindulat.:DDDD
Egyébként igen,Csizmás ha jól tudom Romániában él.
De vannak itt olyanok akik konkrétan tudják ,hogy hol,és ,hogy ki ő.
prime777
@Horizont: "bringás narancspajtás viszi neki a bablevest a böribe. "
Én ezt a korlátolt embert is bevarrnám mellé,mert azt érdemelné.
A komcsi párkatonák sehol sem voltak ettől a bringástól.
Aki így védi a rendszert az cinkosa az egésznek valahol.
Nem kezdő abban amikor egy politikai hatalomnak nyal.
Eltudom képzelni azt is róla,hogy anno komcsi volt,szolgálta a Kádár rendszert.
Ezek azt hiszik a fideszről ,hogy nem is egy politikai párt, hanem egy szentekből álló jótékonysági intézmény ,ahol mindenki a szegény magyarok életének jobbításán fáradozik.
Komolyan egy elmeorvos nem tudna velük mit csinálni.
papa.49
@prime777: Ezeknek a ,,napraforgóknak,, nem orvos hóhér kellene)))))))))))
human
@prime777: Már most is az a helyzet, hogy csak annyit kell mondani nekik, hogy "És ha Gyurcsány csinálná ugyanezt?". Egyből beléjük fagy a szó. Ami akkor lopás és hazaárulás volt. Az mára már politikai program és nemzeti érdek (szerintük). A komcsik is ilyen gerinc nélküli 180 fokos fordulattal mentették át magukat a fideszbe.
papa.49
@human: Jól látod, én is ezt hajtom már évek óta, a leggerinctelenebb része az mszp.nek ott van fütyiszben, ők a leglelkesebb bólogatójánosok köre)))))))))))))
Veleda
@Bringás: 16.27 Szellemi nyomor? ezen nem nekünk kéne elgondolkodni

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.