Habony Árpád, a miniszterelnök főtanácsadója lebukott. Bebizonyosodott, hogy ő áll az egyik letelepedési kötvényeken milliárdokat kereső cég mögött – írja közleményében a Demokratikus Koalíció.

Úgy folytatják: Habony Árpádot és barátnőjét egy Hongkongi helikopteres luxusvárosnézésre fizették be, csak a helikopterezés egymillió forintba került. A foglalást az interneten fellelhető adatok szerint egy hongkongi bankár intézte. Ugyanez a hongkongi bankár az egyik magyar letelepedési kötvényeket forgalmazó offshore-cég tulajdonosai között tűnik fel.

Évek óta tudjuk, hogy a letelepedési kötvényeken nem a magyar állam keres pénzt, hanem a Rogán Antal által beajánlott távol-keleti offshore-cégek. Rogán tehát egy olyan céget is beajánlott, amely mögött Orbán tanácsadója, Habony Árpád áll. Így már értjük, hogy miért mondott le az Orbán-kormány 100 milliárdos állami bevételről: azért, hogy Orbán Viktor közvetlen környezete tehesse zsebre.

A letelepedési kötvénybiznisz azonnali leállítását követeli a DK

A Demokratikus Koalíció szerint azonnal fel kell függeszteni a letelepedési kötvények árusítását! Egyetlen letelepedési kötvényt sem adhatnak el, amíg ki nem derül, hogy mennyi pénzt keresett ebből Habony Árpád, Rogán Antal vagy esetleg Orbán Viktor. A DK szerint a letelepedési kötvények eladásából látszik, hogy az Orbán-kormány bűnszervezetként semmizi ki az országot, offshore céghálókba irányítva azt a pénzt, ami állami bevétel is lehetett volna. – zárul az ellenzéki párt közleménye.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Fleto, ha ilyen dolgokat emlegetsz, ennyire konkret nevekkel, jobb, ha nagyon sokszor hatrafordulsz a sotet utcan, hazafele menet... Tudod, hatha jon a felhulye osztrak-magyar mercis...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
Látjátok! Így néz ki két igazi magyar gentleman. Kéz zsebben. (Hogy áll a meccs?) Szóval büdös, falusi bunkók. De náluk a pénz! Ez kell nekünk!!! Szavazzatok rájuk. Újra és újra.
Desischado
Régóta tudott, hogy ez egy maffia banda, amelyik módszeresen rabolja ki az országot. Már régen a börtönben kellene ülniük, teljes vagyonelkobzás mellett, de itt nem történik semmi, vígan lophatnak tovább. Bezzeg a focistáknak ezrek mentek ki drukkolni! Szánalmas!
solidedge
Köztudott, hogy Olaszországban a maffia jelentős befolyással bírt a törvénykezésben. Nálunk viszont egyedülálló módon választást is nyertek és a becsületes állampolgárok próbálnak befolyásra szert tenni eredménytelenül.
human
@solidedge: A state capture jelentése, hogy a bűnözői kör olyan befolyással bír a kormányra, hogy gyakorlatilag ő kormányoz. Ez az eset szerintem sem áll fenn, mert eleve egy maffia került hatalomra, tehát nem volt mit foglyul ejteni. Polt Péter is úgy nyilatkozott, hogy őt soha senki nem próbálta befolyásolni. Persze, hisz nem is volt rá szükség.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.