A Nézőpont Intézet kutatása szerint a teljes felnőtt népességen belül még mindig nagyobb a baloldali pártok aránya, mint a Jobbiké.

Az intézet Heti Válasz számára készült legfrissebb közvélemény-kutatásából kiderül, hogy a pártok támogatottságát nézve a teljes felnőtt népességen belül nincsenek az előző hónaphoz képest érdemi változások: a Fidesz-KDNP 28, a Jobbik 13, az MSZP 8, a DK 7, az LMP 4, az Együtt és a PM pedig 1-1 százalékos támogatottsággal bír. Ez azt jelenti, hogy az egykori baloldali összefogásban részt vevő pártok, vagyis az MSZP, a Demokratikus Koalíció, az Együtt, és a Párbeszéd Magyarországért támogatottsága együttesen még mindig nagyobb (17 százalék), mint a Jobbik-tábor.

A Nézőpont felmérése szerint a legvalószínűbb listás eredményeket nézve a Fidesz-KDNP 40, a Jobbik 24, az MSZP 11, a DK 10, az LMP 7, az Együtt 2, míg a PM tábora 1 százalékos. Ezen a bázison a Jobbik-baloldal párharc kiegyenlített, de elsősorban a baloldali szimpatizánsok rendkívüli passzivitása miatt – írta összegzésében az kutatóintézet.

A 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint reprezentatív telefonos közvélemény-kutatás 2016. június 17-19. között készült 1000 fő megkérdezésével.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Ez így van. Csak a bal oldal mindig tudott akkorát hibázni, hogy a jobbik többségbe kerüljön.
justhpeter
A baloldalon már régen szereposztást kellett volna váltani, de ez az ottani megélhetési politikusoktól nem megy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.