Az emlékezet nyújtson elégtételt a múltnak, figyelmeztetést a jövőnek – mondta az Országgyűlés elnöke, a Félremagyarázott és elhallgatott igazság! Egy aljas kor aljas titkai! című országos múltfeltáró pályázat ünnepélyes eredményhirdetésén, a kuláküldözés áldozatainak emléknapján szerdán, a Pest megyei Nagykőrösön

Kövér László, aki pályázat fővédnöke is, megköszönte a pályaműveket benyújtó fiatalok munkáját.

A magyar történelem szomorú, de fontos, még kellően fel nem tárt időszakának és problémájának vizsgálatával megszerzett tudás szolgáljon tanulsággal és adjon erőt mindazoknak, akik a huszonegyedik században hisznek egy szabad, demokratikus, a magyar nép akaratán nyugvó, saját sorsáról rendelkezni képes, az emberi szabadságot és méltóságot mindig biztosító Magyarországban

- fogalmazott a politikus.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A gerinctelenségről és az aljasságról kellett volna papolnia, hiszen azokban járatos.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@eugen4402: Erre elmesélek egy történetet az 1953-54 évekből, akkor már ,,büszke 5 éves voltam, Apám meg maszek lett, Vecsésen dolgozott ahol egy ,,kuláklistára,, tett embernek, a falutól kb. 2 km lévő tanyájába vezette be a villanyt... Eltelt 1 év az öregeket onnan is kipaterolták, így kerültek a faluszálén lévő legelő szélére ami a felesége nevén volt, azon nem volt más csak egy terményes pince, na abba költöztek be, és aksiról világítottak!!! Na onnan már nem tudták kiűzni őket, egyébként az az ember az egyik legjobb gazda volt Vecsésen abban az időben...Ennyit a kulákidőkről!!!
eugen4402
@papa.49: Gyalázatos időkben gyalázatos emberek kezében összpontosul a hatalom, de mintha mindenki mással lett volna akkoriban elfoglalva. A városiak az újjáépítéssel, a falusiak meg azzal, hogy mivel műveljék meg a 6 - 8 hold frissen kapott földjüket...Azon nem törte a fejét senki, hogy a kulákok nem véletlenül voltak a legmódosabbak a faluban, hanem mert megtanulták a szakmájukat, és a fogukhoz verték a garast, úgy spóroltak, hogy a 35 hold mellé még vehessenek egy-két holdnyi szántót vagy erdőt.
papa.49
@eugen4402: Ahogy mondod, az Apósom is listára került, mert 12 év isztambuli munka után mikor haza jött vett cséplőgépet meg traktort, és gépes gazdaként érte őt a fel(meg)szabadítás, a nejem 1 éves volt mikor elvették tőle a traktort, meg a cséplőgépet, az ekét, a bódékocsit, mindez történt 1952. ben tavasszal, Az Apósom soha nem heverte ki hogy kirabolták!!!
Erről vajon mit tud hazudni a pápai alkanász!!!
eugen4402
@papa.49: Szerintem jobb ha nem szól egy szót sem. Aki nem meri nevén nevezni a bűnösöket, és nem tud név szerint megemlékezni az áldozatokról, az csak általánosságokat tud mondani, arra meg a kutya se kíváncsi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.