A Jobbik szerint mindenkinek az lenne az érdeke, hogy kivizsgálják az éjszakai életben egykor jelentős befolyással bíró, jogerősen 15 év fegyházra ítélt Portik Tamás Rogán Antallal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterrel kapcsolatban megfogalmazott vádjait.

Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy összegyűlt a szükséges számú aláírás egy parlamenti vizsgálóbizottság felállításához, azonban kétségesnek tartja, hogy a kormánypárti politikusok támogatják-e egy rendkívüli testületi ülésen a tárgysorozatba vételt. Másik megoldásként hivatkozott arra, hogy a kijelölt bizottság – amely valószínűleg az igazságügyi lenne – elnöke kezdeményez rendkívüli ülést. Hozzátette: az igazságügyi bizottság elnöke, Rubovszky György (KDNP) a vádak alapján érintettje lehet az ügynek, ugyanis – mint mondta – a nyomott értékbecslést végző cég tulajdonosa, és külsős szakértőként dolgozott az V. kerület elidegenítési bizottságának.

A jobbikos politikus azt mondta: "szinte maffiavádak" hangzottak el Portik Tamás volt Energol-vezető bírósági vallomásában, amelyben arról beszélt, hogy a kormány egyik minisztere "kétes elemekkel összefogva", nyomott áron értékesítette a közvagyont.

Később napvilágot látott, hogy ügyvédje tanácsára Rogán Antal feljelenti Portik Tamást hamis tanúzásért.

Szilágyi Györgyöt kérdezték arról is, hogy kedden képsorozat jelent meg Volner Jánosról, a Jobbik alelnökéről egy ismeretlen nő társaságában egy kietlen területen. Azt felelte: nem érdekli képviselőtársa magánélete, és lejáratókampánynak minősítette az esetet.

Volner János előző nap azt nyilatkozta az ügyben: több hete felfigyelt arra, hogy követik őt, emiatt bejelentést tettek az Alkotmányvédelmi Hivatalnál. A képek tartalmát nem kívánta kommentálni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Valaki azt mondta, hogy bűnözőkről csak bűnoző tud nyilatkozni. Tehát nem elképzelhetetlen, hogy Portik igazat mond. Azért mert őt már elítélték. Tónira meddig várnak? Miből telik neki miami nyaralásra, folyton növekvő lakásra, stb. örökölt? Mert a polgármesteri pénzből erre nem futná.
A NAV szerint???
human
Porltik vallomása nem elég Polt Péternek, mert bűnöző. Az ellenzék felszólítása sem elég, mert az meg ellenzék. Talán majd ha egy fideszes kér vizsgálatot Rogán ellen. Annak meg ugye 0 az esélye.
justhpeter
Lehet hogy Portiknak nincs vesztenivalója. A bíróságon beszélt, majd "depi" lesz, aztán hirtelen "öngyi" is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.